Autostrada Soarelui a fost închisă

Reactualizat la:
Autostrada Soarelui a fost închisă
Răbufnirea iernii la început de an. Familii izolate, ambulanţe cu pacienţi rămase în nămeţi, drumuri naţionale blocate.

Şase drumuri naţionale şi Autostrada Soarelui sunt închise. Autostrada Soarelui (A2) a fost închisă astăzi începând cu ora 5,30 pe tronsonul Bucureşti-Feteşti din cauza ninsorii şi viscolului care determină o vizibilitate sub 10 m, potrivit datelor furnizate de Comandamentul de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor.
Comandamentul recomandă ca rute ocolitoare DN 3 Bucureşti – Lehliu şi DN 3A Lehliu – Feteşti.

Troiene de zăpadă, artere blocate, bucureşteni grăbiţi să ajungă la muncă. Este imaginea Capitalei în această dimineaţă, după o noapte de ninsoare şi viscol. Chiar dacă numeroşi cetăţeni au ales să meargă cu mijloacele de transport ale RATB, au ajuns totuşi cu mai întârzieri în locurile unde doreau să ajungă.

Aeroporturile Băneasa şi Henri Coandă au fost închise din cauza vremii. Circulaţia trenurilor a fost afectată. Cele mai multe trenuri care plecau şi soseau în Gara de Nord au întârzieri foarte mari. Trenul 371 care vine de la Braşov la Bucureşti este blocat în dreptul localităţii Periş. Porturile Constanţa, Mangalia şi Midia rămân închise.

În judeţul Giurgiu este închis din cauza zăpezii DN 5B, între localităţile Bălănoaia şi Vlaşin, şi pe DN 6 unde ninge viscolit.

Turiştii care au petrecut Revelionul în Bulgaria au o surpriză după ce trec de Vama Giurgiu. Echipajele de Poliţie îi opresc şi nu le permit să treacă întrucât pe drumul DN 5 Bucureşti – Giurgiu vizibilitatea este zero şi există risc de accidente, informează Infotrafic.

În judeţul Teleorman este blocat din cauza zăpezii DN 65A Roşiori de Vede – Turnu Măgurele. Pe mai multe şapte drumuri judeţene circulaţia este întreruptă (DJ 601F Cosoteni – Vedea, DJ 612B Drăcşenei – Beuca, DJ 504 Cernetu – Alexandria, DJ 703 Mavrodin – Călineşti, DJ 612 Săceni – Ciolăneşti – Orbeasca – Călineşti, DJ 701 Balaci – Tecuci şi DJ 653 Băneasa – Balta Sărată).

În judeţul Olt au fost deblocate toate drumurile naţionale. Din cauza viscolului, utilajele de deszăpezire acţionează cu dificultate pe DN 64 Caracal – Piatra Olt. Cinci drumuri judeţene şi două drumuri comunale sunt îmchise temporar din cauza zăpezii.

În judeţul Dolj nu sunt drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii. Pe mai multe drumuri judeţene circulaţia este întreruptă sau îngreunată – DJ 552 B, Vela-Pleniţa, DJ 604 C, DJ 606 E, DJ 552, DJ 97 A, DJ 641, DJ 606 C, DJ 643 D, DJ 641 A, DJ 4, DJ 625, DJ 561, DJ 606 A şi alte drumuri comunale.

De asemenea, în cursul nopţii de miercuri s-a restrictionat şi circulaţia pe DN 31 prin hotărârea Prefecturii Călăraşi, Poliţiei Rutiere Călăraşi şi a Secţiei de Drumuri Naţionale Călăraşi.

În judeţul Constanţa s-a format polei pe raza municipiului Constanţa şi pe mai multe drumuri, printre care DN22 Lumina – Tulcea, DN39, DN3, DJ226 Năvodari – Corbu, DC 86 Mamaia – Năvodari. Toate drumurile judeţene de la sud de Canalul Dunăre Marea neagră sunt închise circulaţiei precum şi drumurile naţionale 3 de la Basarab la Ostrov şi drumul naţional 38 care leagă Agigea de Negru Vodă. În această dimineaţă a fost convocat Comitetul Judeţean pentru situaţii de urgenţă pentru a discuta despre măsurile pe care autorităţile le vor lua.

În judeţul Dâmboviţa, pe DN 71 între localităţile Ulmi şi Brăteşti zăpada adusă de viscol pe carosabil îngreunează circulaţia.

De asemeanea, şi în judeţul Mehedinţi au fost închise circulaţiei şase drumuri judeţene şi două drumuri comunale.

Coşmar pentru şoferii de pe Drumul Naţional 65A, în judeţul Teleorman. Mai multe maşini sunt înzăpezite pe şoseaua care leagă oraşul Roşiorii de Vede şi comuna Troianu. Chiar şi utilajele de deszăpezit au rămas împotmolite.

Zona cea mai grav afectată în acest moment de ninsoare este Oltenia unde stratul de zăpadă depăşeşte 43 de centimentri. În unele localităţi din Dobrogea, vântul bate cu peste 70 km la oră.

Declaraţiile autorităţilor, contrazise de telespectatori.

Un bărbat din Dolj a scris la Realitatea TV că centrul Craiovei nu a fost deszăpezit deloc, în timp ce subprefectul susţine că a scos peste 20 de utilaje pe străzi. Persoanele care a semnalat aceste situaţii a trimis fotografii pentru a ilustra situaţia.

Temperaturile vor scădea în zilele următoare, potrivit meteorologilor, încadrându-se între -4 şi -20 de grade Celsius. Codul Galben dat de meteorologi pentru Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va înceta în această seară, la ora 22:00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !