Autostrada Transilvania A3 filmată cu drona

22Comentarii
Autostrada Transilvania A3 filmată cu drona
Doi membrii ai comunității proinfrastructura.ro au filmat cu drona Autostrada Transilvania în Bihor.

Conform proinfrastructura.ro, videoclipurile prezintă „autostrada A3 intre Suplacu de Barcau si Bors (vechiul lot Bechtel). Filmarile prezinta mai multe puncte de interes in zona localitatilor Dolea, Marginea, Chiribis, Salard si zona organizarii de santier. Acest segment de autostrada a fost re-licitat si castigat de asocierea Corsan-Corviam-Consinit. Au fost numeroase probleme in interiorul asocierii insa, se pare, lucrarile vor incepe in curand”.

Asocierea Corsan SA – Corviam Construccion SA (Isolux Corsan), cu sediul în Madrid, împreună cu SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design Solution SRL & Via Design SRL a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). Preţul pentru care va face autostrada Borş – Suplac: 701.000.000 lei fără TVA. Adică circa 160 milioane de euro, fără TVA. Această asociere are drept sarcină proiectarea şi execuţia pentru finalizarea autostrăzii, pe o lungime de 60 de kilometri. Deşi contractul a fost semnat în luna mai a anului trecut şi Guvernul îi alocase resurse bugetare, lucrările nu au început, deoarece spaniolii s-au încurcat în refacerea proiectului tehnic. Conform celor transmise de CNADNR, proiectul tehnic trebuia refăcut în trei luni de la semnarea contractului, executantul nereuşind să se ţină de acest termen. Dimpototrivă, lucrările, ce ar urma să dureze 21 de luni, nici nu au demarat, încă!

Se aşteaptă, totuşi, începerea lucrărilor la autostradă pe tronsonul bihorean în această primăvară. Teoretic. Iniţial, cei 60 de kilometri dintre Suplacu de Barcău şi Borş ar fi trebuit finalizaţi în 2017. Însă contractul prevede 21 de luni execuţie, ceea ce înseamnă că lucrările ar putea fi finalizate abia în 2018.

Viaductul de la Suplacu de Barcău, (cel mai lung viaduct din sud-estul Europei)

Autostrada frântă şi problema Suplac

Cum tronsonul ce străbate judeţul Sălaj, între Mihăieşti şi Suplacu de Barcău (sectorul 3B, lung de 80 km) nu are încă un constructor desemnat, bihorenii vor avea de aşteptat după autostrada A3 Oradea – Cluj-Napoca şi după ce tronsoanele din judeţele Bihor şi Cluj vor fi finalizate. Vom avea, aşadar, o autostradă frântă. În acest context, o dată finalizat tronsonul Borş – Suplac, bihorenii vor putea circula pe autostradă doar până la punctul terminus Suplac. Deputatul Adrian Merka se luptă în această perioadă pentru a obţine o coborâre de pe autostradă tocmai în Suplacu de Barcău, cea mai industrializată comună din Bihor – gazdă a exploatării OMV Petrom – în condiţiile în care în prezent coborâri de pe autostradă sunt prevăzute doar la Derna, Chiribiş şi Nuşfalău, ţinând Suplacu de Barcău la o distanţă de 20 km de autostradă. Chit că numele comunei bihorene Suplacu de Barcău este deja identificat cu tronsonul bihorean al autostrăzii. Dacă Chiribişul asigură legătura cu Marghita, iar Nuşfalău este oraş, rămâne totuşi întrebarea de ce a fost aleasă comuna Derna, în timp ce comjuna Suplacu de Barcău a fost sărită din schemă.

Convocat de grupul UDMR la discuţii în Parlament, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a estimat că până în 2020 Autostrada Transilvania va fi, totuşi, gata.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor