Autostrada “va porni” de anul viitor

Autostrada “va porni” de anul viitor
Deva – Lucrările de reabilitare ale reţelelor de apă şi canalizare din municipiile Deva şi Hunedoara vor începe în prima jumătate a anului viitor, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Dorin Păran.

Lucrările beneficiază de o finanţare nerambursabilă de 50 milioane euro, în cadrul programului ISPA (Instrument pentru Politici Structurale de Preaderare), al Uniunii Europene, şi sunt programate să se încheie în anul 2010.

Tot anul viitor, vor începe lucrările de construcţie la by-pass-ul de pe autostrada Coridorul 4, între localităţile Deva şi Orăştie. Valoarea investiţiei se ridică la 180 de milioane de euro. „Din punct de vedere al lucrărilor stăm bine. Sperăm să ne descurcăm şi în ceea ce priveşte forţa de muncă angrenată în aceste proiecte”, a afirmat oficialul CJ Hunedoara.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă vine în întâmpinarea solicitărilor de pe piaţa muncii prin cursuri de calificare specifice. „În Deva, Ilia, Simeria şi Orăştie au fost organizate cursuri de fierari-betonişti, asfaltatori, drumari, dulgheri şi fasonatori mecanici”, a afirmat directorul AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan.

De asemenea, au fost organizate cursuri de calificare în domeniul construcţiilor pentru zidari, electricieni, prelucrători materiale PVC, instalatori gaze naturale. De remarcat este faptul că rata de plasament în urma acestor forme de pregătire a fost de aproape 40 la sută.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase