Autotestul HIV/SIDA, disponibil de miercuri în farmaciile din România

De Bihon.ro
Autotestul HIV/SIDA, disponibil de miercuri în farmaciile din România
Testul autoadministrabil pentru depistarea HIV dintr-o singură picătură de sânge din deget este disponibil începând de miercuri în farmaciile din România.

Oricine îşi poate face singur această analiză, fără să mai fie nevoie să meargă într-o clinică specializată. Autotestul HIV se găsește de miercuri în farmaciile din România și costă în jur de 120 de lei.

Cu o singură picătură de sânge se poate verifica existența anticorpilor formați la contaminarea organismului uman cu HIV, primele rezultate apărând între 15 şi 30 de minute.

În cazul unei suspiciuni cu virusul HIV, specialiştii recomandă efectuarea unui alt autotest după trei luni.

„Infecţia HIV nu mai reprezintă o problemă terapeutică, însă este în continuare o problemă de sănătate publică, sute de cazuri noi de pacienţi cu HIV/SIDA fiind înregistrate în fiecare an. Testarea precoce sau atunci când există risc prezintă numeroase avantaje, atât pentru pacienţi – care pot beneficia de servicii de sănătate eficiente cât mai rapid, cât şi pentru sistemul de sănătate. Un diagnostic timpuriu poate duce la situaţia în care pacientul are încărcătură virală nedetectabilă şi nu transmite virusul către cei dragi şi, în cele din urmă, poate duce o viaţă normală şi fără restricţii”, a explicat, pentru presa națională, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş.

Fiecare kit de testare va fi furnizat împreună cu un prospect informativ despre test și utilizarea acestuia, dar și despre servicii de consiliere, puse la dispoziție de către personalul asociației de pacienți UNOPA. În plus, Mylan oferă farmaciștilor oportunități de instruire, astfel încât testul autoadministrabil pentru depistarea HIV să poată oferi servicii complete.

Dispozitivul medical este produs de compania franceză AAZ-LMB şibeneficiază de marcaj CE încă de la începutul anului 2015. Mai mult, produsul a câștigat anul trecut, în Franța, premiul Galien – cea mai importantă recunoaștere din domeniul descoperirilor medicale, considerat echivalentul Premiului Nobel în domeniul farmaceutic. În prezent, acesta este comercializat în Franța (lansat în 2015) şi Italia (lansat în 2016).

În prezent, în România, există peste 14.000 de persoane infectate.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !