Auxim, start în Parcul Industrial

2Comentarii
Auxim, start în Parcul Industrial
Auxim va investi 1,2 milioane de euro în „Eurobusiness”, creând circa 30 de locuri specializate de muncă.

SC Mecanizados Auxim SRL, componentă a grupului industrial spaniol Auxim, a concesionat 12.000 metri pătraţi în ParculIndustrial „Eurobusiness” din Oradea, teren pe care va face amenajări de peste un milion de euro. „Mecanizados Auxim va investi în Parcul Industrial 1,2 milioane euro, constând în hale de producţie în care vor lucra 30 de angajaţi de înaltă specializare, în special ingineri. Firma este specializată în prelucrări metalice pentru industria automotivă, producând în special componente pentru piese auto, printre principalii săi clienţi aflându-se Bosch şi Valeo. Lucrările la investiţia din Parcul Industrial vor începe în luna septembrie, urmând să fie încheiate în primăvara anului 2011”, informează Biroul de Presă al Primăriei Oradea.

Mecanizados Auxim este a doua firmă spaniolă prezentă în parc, după Decoletaje & Conjuntos, specializată tot pe prelucări mecanice, care va începe lucrările la o investiţie de 2,3 milioane euro în luna iunie a acestui an. Grupul industrial Auxim are în prezent două fabrici, una în Spania şi alta în Mexic.

„Cele 16 firme care au concesionat până în prezent parcele în Parcul Industrial de pe Şoseaua Borşului vor crea în total 1000 de locuri de muncă”, mai informează municipalitatea.

Plexus, şase milioane

Reamintim că în ultima sa şedinţă, Consiliul Local Oradea a mai aprobat concesionarea a nouă hectare din ParculIndustrial către Corporaţia Plexus (SUA), care a anunţat că va investi în „Eurobussiness” circa 6,2 milioane de euro. Astfel, Plexus, care produce dispozitive electronice de cea mai înaltă tehnologie, are în plan cea mai mare investiţie de până acum în Parcul Industrial. Contractul semnat cu municipalitatea prevede penalizări de 250 de euro pentru fiecare zi de întârziere a investiţiilor asumate de corporaţia Plexus.

Celelalte companii care au concesionat parcele în parc sunt Shinheung – Corea (furnizor de componente pentru Samsung), Microrom – România/Italia precum şi firmele locale Congips, Perind, Simbac, Tamira Pan, Vest Euro Marketing, Rozoti Prod Com, Carbenta Com, Elisis, Ekobyo, Anander, Hexi Prod şi Premium Part.

Redevenţa anuală este de 0,32 euro / mp la care se adaugă o taxă de 0,5 euro /mp pentru buna funcţionare a parcului industrial.

Cristian Horgoş2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor