AV Waidmannsheil, gestionar la Balc

Asociaţia de Vânătoare Waidmannsheil va gestiona fauna cinegetică de la Balc. a câştigat marţi, în urma unei licitaţii publice cu strigare, dreptul de concesiune pentru următorii zece ani asupra fondului de vânătoare de la Balc, la care omul de afacri Ion Ţiriac a renunţat.

Suma pe care asociaţia de vânătoare o va plăti anual este de aproape 27.000 de euro.Ion Ţiriac a câştigat licitaţia pentru 20.000 euro. Dar taxa i-a fost majorată, în acest an . Statul a mărit de 15 ori taxa de concesiune a domeniului, astfel că taxa s-ar fi ridica la peste 300.000 de euro. Ţiriac a reclamat faptul că la aceasta se adaugă şi cheltuielile cu necesarul minim de furaje şi alte cheltuieli administrative care ajung la câteva zeci de mii de euro. Fondul la care a renunţat Ţiriac a fost scos la licitaţie şi are în efectiv 108 mistreţi, 400 iepuri, 24 de cerbi şi 64 de căpriori. Licitaţia din 2005 a pornit de la 10 milioane de lei vechi şi Ţiriac a fost concurat de AJVPS Bihor. AV Valea lui Liman Făget, AV Waidmannsheil, AVPS Artemis şi Asociaţia Clubul Romsilva Sf. Gheorghe şi-au disputat fondul de vânătoare de la Balc. Licitaţia s-a organizat după ce nicio asociaţie de proprietari nu a făcut vreo solicitare pentru atribuirea directă, aşa cum prevede legea. Din cele 44 de fonduri de vânătoare pentru care ministerul a iniţiat procedurile de atribuire directă în data de 21 mai, doar trei au fost atribuite asociaţiilor de proprietari.

Tot marţi au mai fost licitate 20 de fonduri, iar alte 20 de fonduri vor fi scoase la licitaţie pe 22 iulie.În total, Ministerul licitează peste o jumătate de milion de hectare. căreia aproape 17.000 de mistreţi vor intra, numai în acest sezon, în bătaia pustii. Licitaţiile pentru fonduri au pornit de la tarife cuprinse între 12,5 euro, pentru o suprafaţă de 13.039 mp din Vadu Veja, Neamţ, şi 3.819 euro, pentru Balc, care se întinde pe o suprafaţă de 1.157 hectare. Specialiştii Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Bihor anticipau că licitaţia pentru Balc ar putea atinge cifre astronomice.În funcţi e de cât va dori să vâneze participantul la licitaţie. Nu s-a întâmplat aşa. Până în anul 1989, fondul de vânătoare a aparţinut Protocolului de Stat. În anul 2001, Regia Naţionala a Pădurilor a renunţat la fond, motivând ca se afla în imposibilitatea de a-l gestiona. Fondul a fost concesionat de Asociaţia de Vânătoare Zimbrul Bucureşti şi firma Wild Boar, investiţia în îngrădirea, amenajarea şi popularea fondului fiind suportata de omul de afaceri Ion Ţiriac. Ion Tiriac a încheiat în anul 2005 un contract cu Regia Naţionala a Pădurilor pentru o perioada de 10 ani. Ţiriac a ales să păstreze doar complexul său de vânătoare de o mie de hectare, care nu se supune noii legislaţii.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !