Avancronică la noua stgiune a Filarmonicii

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Conducerea e optimistă înaintea începerii stagiunii
Conducerea e optimistă înaintea începerii stagiunii
Deschidrea noii stagiuni a Filramonicii din Oradea (22 septembrie) va aparține compozitorilor francezi.

Conducerea Filarmonicii de Stat din Oradea și-a prezentat ieri în fața reprezentanților mass-media locală ideile, tematicile, proiectele și programul pentru stagiunea 2016-2017. „Pentru a putea primii spectaotrii așa cum se vine în nou stagiune, care va începe pe 22 septembrie, ca și o gazdă bună ce considerăm că suntem, în cele trei săptămâni rămase ne vom ocupa de câteva chestiuni administrative, câteva reparații în ce privește iluminatul, alte mici reparații de tot felul, curățenie. Vom aduce o firmă care să curețe mocheta în incinta Filarmonicii. Referitor la partea artistică, și în acest an vom avea numeroase concerte, precum și mulți invitați, atât din țară, cât și din străinătate.

Conform statisticilor în stagiunea trecută la concertele organizate de Filarmonică au participat în medie circa 350 de persoane la fiecare spectacol, ceea ce înseamnă circa 82% din gradul de ocupare a sălii. În ce privește achiziționarea abonamentelor, acestea vor fi puse la dispoziția publicului începând cu data de 30 august la caseria Filarmonicii. Acestea vor fi de 2 tipuri: unul pentru 10 concerte (aici nu sunt garantate locurile în sală) și celălalt pentru toate cele 38 de concerte din cadrul stagiunii (cu loc asigurat). Ce e mai importan e că prețurile la bilete și abonamente au rămas ca cele din stagiunea trecută”, a precizat Todor Albert, directorul general al Filarmonicii de Stat din Oradea.

Acesta a mai adăugat că în urma chestionarului dat spre completare publicului la sfârșitul stagiunii trecute, 95% din aceștia au fost mulțumiți și foarte mulțumiți de oferta de concerte oferită de Filarmonică. În ce privește stagiunea care stă înceapă, directorul Filarmonicii a spus că va da și mai mult credit tinerilor artiști, atât orădeni, cât și din țară, iar referitor la concertele educative, acestea vor continua având în vedere feedback-ul venit de la copiii și părinți. La rândul său Vasile Foica, directorul artistic al Filarmonicii a declarat că „în stagiunea care urmează vor fi 38 de concerte, din care la 16 îi vor avea la baghetă pe cei doi dirijori consacrați ai Filarmonicii, Romeo Rîmbu (9) și Janko Zsolt (7). Și din rândul soliștilor și artiștilor lirici vor fi nume consacrate. În concertele din stagiunea care umează să înceapă am ținut cont și de dolențele pulbicului în ce privește repertoriul. Astfel, vor fi piese din curentele clasic și romantic, dar și lucrări moderne din secolul XX, mai puțin cunoscute publicului. Vom avea două premiere și două gale de operă”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !