Avans la subvenţii pentru crescătorii de bovine

De Simona Drimbău
Avans la subvenţii pentru crescătorii de bovine
După crescătorii de ovine și caprine care beneficiază de un avans de 16 euro/cap de animal din sprijinul cuplat și crescătorii de bovine urmează să beneficieze, pentru prima oară, de un avans la subvențiile cuvenite.

APIA lucrează deja pentru instrumentarea tuturor dosarelor pentru toate sistemele de plăți, inclusiv pentru sprijinul cuplat zootehnic la specia bovine. „Fiind perioadă de retenție a animalelor în ferme până-n 15 noiembrie, instrumentarea dosarelor de subvenții era puțin îngreunată, dar, din câte am înțeles, eforturile pe care le face APIA este ca aceste plăți să înceapă chiar înainte de data de 15 noiembrie pentru exploatațiile agricole unde se constată că nu sunt mișcări în cadrul exploatației, spune Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

Avansul APIA pentru crescătorii de bovine se pare că va fi acordat tot din sprijinul cuplat, subvenție europeană cu cea mai mare valoare în sectorul zootehnic. Valoarea sprijinului cuplat pe cap de bovină, pentru 2017, nu a fost până acum comunicată oficial de Ministerul Agriculturii sau de APIA.

Valoarea subvenției cuplate pentru 2017 ar putea fi apropiată de cea plătită fermierilor pentru campania 2016. În 2016, pentru sprijinul cuplat zootehnic la bovine (SCZ), valoarea sprijinului cuplat a fost: SCZ vaci de lapte: 826,0596 euro/cap de animal, SCZ taurine de carne: 1.221,9248 euro/cap de animal, SCZ bivolițe de lapte: 209,8453 euro/cap de animal.

Pentru campania 2017, vor încasa sprijin cuplat și crescătorii de bovine din zona montană care dețin minim cinci vaci și îndeplinesc criteriile de eligibilitate fixate pentru acordarea acestei subvenții, între care cerința esențială este înscrierea animalelor în controlul oficial al performanțelor/producțiilor și implicit în registrele genealogice ale raselor.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !