Avantaje, la început de drum

Avantaje, la început de drum
REŞIŢA – Aderarea la UE poate fi considerată o a doua revoluţie, întrucât cei cu spirit de iniţiativă şi curaj îşi pot deschide o afacere şi pot beneficia de avantajele acestei aderări (investitori străini, piaţă de desfacere mai largă).

Studenţii care au îndrăzneala să pornească o afacere pe cont propriu, vor fi fericiţi să afle că atunci când vor să îşi înregistreze viitoarea societate comercială, beneficiază de o serie de scutiri de taxe.

Unele condiţii

Facilităţile pentru înfiintarea unei firme se acordă o singură dată, în momentul constituirii societăţii, studenţilor care frecventează o formă de învăţământ superioară de lungă sau scurtă durată, la o universitate sau un colegiu acreditate de stat.

Ei trebuie să fie cel puţin în anul II de studiu, şi să fi promovat toate obligaţiile prevăzute de senatul universităţii. De asemenea, persoanele respective nu trebuie să depăşească vârsta de 30 de ani, iar în cazul în care într-o perioadă de până la trei ani are loc înstrăinarea acţiunilor sau părţilor deţinute la societatea comercială respectivă, aceştia sunt obligaţi să restituie statului toate taxele şi obligaţiile de la care a fost scutiţi.

Taxele şi tarifele efective de la care sunt scutiţi studenţii, sunt cele pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la Oficiul pentru Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, pentru autorizarea funcţionării, precum şi pentru obţinerea autorizaţiei de desfăşurare a unor activităţi economice în mod independent.

De asemenea, nici publicarea în extras, în Monitorul Oficial al României nu va fi plătită, precum nici taxele de timbru pentru activitatea notarială. Aşadar, avantaje sunt, mai lipsesc ofertanţii.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !