Avantajele Declaratiei unice 112

2Comentarii
Avantajele Declaratiei unice 112
Angajatorii nu vor mai pierde timpul pe la ghişee cu depunerea declaraţiilor.

Declaratia unica 112, care cuprinde obligaţiile de plată a impozitului pe venit, contribuţiile sociale şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, aduce o serie de avantaje pentru angajatori.

Avantaje

„Unul dintre principalele avantaje este reducerea numărului de declaraţii care trebuie completate de angajatori, dar şi stabilirea unui singur organ competent pentru primirea declaraţiei”, a precizat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor. Alt avantaje se referă la extinderea modalităţii de depunere a declaraţiei prin mijloace de depunere la distanţă pentru toţi contribuabilii. Nu în ultimul rând se va reduce numărul de contribuabili prezenţi la ghişee şi se vor economisi resursele materiale (în primul rând hârtia).

„Reamintim că declaraţia D112 se depune lunar până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se depune, începând cu obligaţiile lunii ianuarie 2011”, a specificat directorul DGFP Bihor. Declaraţia 112 se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul portalului e – România, plătitorul deţinând un certificat calificat eliberat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică.

Până la 1 iulie 2011, declaraţia se poate depune şi pe suport electronic însoţit de declaraţia în format hârtie, semnată şi ştampilată, conform legii, la organele fiscale competente sau la unul din ghişeele acreditate de Ministerul Finanţelor Publice.

„Pentru garantarea securităţii operaţiunilor electronice, titularii certificatelor calificate se vor înregistra conform instrucţiunilor de utilizare a serviciului depunere declaraţii on-line publicate pe site-ul ANAF, la adresa: www.anaf.finante.gov.ro , secţiunea Declaraţii electronice/înregistrare certificate digitale. Aceeaşi procedură se aplică şi în situaţia în care titularul certificatului calificat este desemnat sau împuternicit de către mai mulţi contribuabili pentru semnarea declaraţiilor fiscale.

Furnizori de certificate digitale calificate acreditaţi în prezent sunt: SC CERTSIGN SRL, SC DIGISIGN SA şi SC TRANS SPED SRL. Procedurile de obţinere a certificatelor digitale sunt publicate pe site-urile Internet ale furnizorilor.

D.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor