Avem cea mai scumpă benzină

2Comentarii
Avem cea mai scumpă benzină
ORADEA – Începând de joi noapte, benzina la staţiile Petrom este cu 9 bani mai scumpă. Preţul unui litru de combustibil fără plumb a sărit la peste 1 euro.

Pentru a treia oară într-un interval de o lună, preţurile combustibilului o iau în sus, de această dată depăşind chiar pragul psihologic de 1 euro/litru. Astfel, cel mai bine vândut combustibil, benzina fără plumb de 95, costa ieri 3,37 lei la toate staţiile Petrom din Oradea. Bineînţeles că şi staţiile firmelor concurente au ţinut pasul cu această scumpire şi au mărit şi ele, imediat, preţul lichidului livrat de la pompe.
Explicaţia oficială este una destul de alambicată.

Potrivit unui comunicat din partea companiei, majorarea survine „ca urmare a creşterii cotaţiilor internaţionale, adaptată condiţiilor de piaţă din România (sic!)”. Scumpirea este cu atât mai ciudată cu cât condiţiile de piaţă invocate în comunicat nu sunt cu nimic mai deosebite decât în alte ţări europene, unde preţul combustibililor a rămas neschimbat în ultima perioadă.

„Vom alimenta în Ungaria!”

„Nu ne cereţi să vă explicăm noi care sunt motivele societăţii când scumpeşte combustibilul. Este adevărat, e a treia scumpire în decurs de aproximativ o lună, dar nimeni nu ne explică nouă care sunt motivele. Probabil că s-a scumpit petrolul”, spune şeful de tură de la una dintre staţiile de carburanţi Petrom din Oradea.

Şi şoferii sunt extrem de nemulţumiţi, negăsind nici un fel de justificare pentru majorarea de ieri noapte. „Abia m-am întors din Austria şi cred că, în curând, cu această politică de preţuri la benzină vom alimenta noi în străinătate, aşa cum până nu demult veneau alţii să alimenteze de la noi. Este inadmisibil ca benzina să coste în România la fel ca în Vest, în condiţiile în care salariul mediu este la noi de 10 ori mai mic”, susţine Mircea F., unul dintre şoferii care alimentau la pompă.

„E foarte simplu să ridici preţurile în neştire şi să îi obligi pe oameni să cumpere la preţ occidental produsele, iar apoi să te lauzi prin media că eşti o companie profitabilă. Noi, probabil, ar trebui să ne bucurăm că ei au profit şi să plătim pentru benzină cât doresc ei, pentru a le umfla şi mai mult buzunarele”, spune Marius G, proprietar de autoturism.

Valentin Buda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor