Avem cei mai „verzi” elevi din țară

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
1Comentariu
Avem cei mai „verzi” elevi din țară
Premiul I pe țară la concursul național „Zilele eco în școala ta” pentru elevii unei școli orădene.

Elevii Şcolii Gimnaziale „Szacsvay Imre” din Oradea au avut prilejul să aprecieze adevărata valoare a naturii prin diversitatea activităţilor ecologice desfăşurate în şcoală, motiv pentru care au câştigat premiul I la Concursul Naţional de ecologie din cadrul proiectului „Zilele eco în şcoala ta”.

Obiectivul principal al concursului a constat în conştientizarea generaţiei tinere a importanţei conservării resurselor naturale. Dovada comportamentului ecologic în rândul elevilor precum şi a seriozităţii cu care au abordat această problemă globală, a fost evidenţiată prin diverse activităţi ecologice, cum sunt: colectarea a peste 4.900 de kilograme de deşeuri electronice, a uleiului uzat, a hârtiei, a peturilor, plantări de copaci şi flori, organizarea expoziţiilor de planşe eco şi obiecte decorative din material reciclabil, participarea la spectacole cu poveşti, dans şi scenete pe teme ecologice.

4tras cu arcul

Alături de școala orădeană în cadrul proiectului au mai fost angrenate alte 4 unități școlare de la noi din oraș și alte 97 de şcoli din ţară. Această mare reuşită a fost meritul sutelor de elevi şi al întregului corp de cadre didactice, respectiv al conducerii şcolii, care a premiat la nivelul şcolii rezultatele celor 41 de clase participante la concursul coordonat de profesoara de geografie, Eliza Tăut.

Premiul a fost o tabără

Premiul celor mai „verzi” elevi din toată țara a fost participarea în tabăra din Munţii Rodnei, la Complexul turistic Alpina Blazna din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, unde inclusiv transportul a fost gratuit făcând parte din premiul I obținut de elevi. Astfel, în perioada 12-18 iulie, un grup format din 20 de elevi de vârste diferite, sub coordonarea învăţătoarelor Csengeri-Bicsak Aurelia şi Botos Orsolya, precum și a profesoarei de biologie Kincs Grete au petrecut o vacanţă de neuitat sub umbra brazilor, pe covoarele colorate de flori din poienele munţilor.

Activităţile desfăşurate în cadrul taberei au oferit educaţie transdisciplinară, implicând diverse aptitudini din partea elevilor: cunoştinţe geografice, biologice, artistice, fizice şi psihice (-de cooperare), respectiv au dezvoltat multe abilități practice. Astfel organizatorii au conceput activități atractive și au transmis și aprofundat numeroase cunoștințe pragmatice. Cele mai plăcute momente descrise de elevi au fost cele trăite în cadrul activităţilor de drumeţie, unde copiii au escaladat pantelele munților și au învățat ce e coborârea în rapel, s-au dat cu tiroliana, au participat la atelierele de creaţie și jocurile de echipă organizate: trasul cu arcul, înotul în piscină, discoteca, carnavalul, karaoke, serile de chitară şi focul de tabără.

4rapel

„Un peisaj ca din poveşti, multe experienţe practice, relaxare şi socializare în cercul unor oameni amabili şi responsabili, sunt doar câteva exemple pe care le pot aminti copiii din câştigurile obţinute cu ocazia taberei, un premiu extrem de valoros oferit elevilor școlii noasre care de ani de zile protejează natura, respectă legile ei și participă la multe activități, concursuri care promovează colectarea selectivă de deșeuri și educația ”, acestea au fost concluziile trase de Kincs Grete, profesor de biologie, care a adus mulțumiri Organizaţiei Ecotic şi coordonatorilor activităţilor din cadrul Asociaţiei clujene, Modus Vivendi, organizatorii taberei.

4tiroliana1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor