Avem master acreditat

Avem master acreditat
ORADEA - Conducerea Universităţii din Oradea ifirmă zvonurile conform cărora programele de master pentru absolvenţii din sistemul Bologna nu sunt acreditate.

„Săptămâna trecută a fost propusă o Ordonanţă de Urgenţă prin care universităţile cu grad ridicat de încredere primeau liber la organizarea de programe de master fără să necesitate acreditare din partea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământului Superior.

Confuzia a apărut după interpretarea greşită cum că Universitatea din Oradea nu ar avea programe de master acreditate, dar prin Ordinul 4.644 am primit aprobarea pentru toate cele 35 de programe de master pe care le-am propus”, a subliniat Cornel Antal, rectorul Universităţii.

Aproape 6.000 de locuri

Oferta de şcolarizare pentru master a Universităţii conţine nu mai puţin de 169 de programe de studiu, dintre acestea 134 sunt pentru sistemul vechi de studii superioare, iar 35 sunt pentru absolvenţii din sistemul Bologna. „Pe lâgă cele 35 de programe deja aprobate mai avem încă un număr de şapte care urmează să fie dezbătute în şedinţa ARACIS, astfel că pe toamnă s-ar putea ca numărul celor acreditate, pentru care vom organiza admitere, să fie mai mare”, anunţă Cornel Antal.

La sesiunea de admitere pentru master vor fi scoase la concurs, pentru sistemul vechi, un număr de 440 locuri bugetate şi 2.682 locuri cu taxă cărora li se adaugă 733 locuri bugetate şi 1.668 cu taxă pentru sistemul Bologna.

Ordonanţă „pilot”

Proiectul de ordonanţă care ar da posibilitatea universităţilor cu grad ridicat ed încredere să organizeze programe de master fără să fie nevoie de aprobarea ARACIS este dezbătut de reprezentanţii ministerului care nu au reuşit să se pună de acord. Calificativele de grad de încredere ridicat au fost obţinute de unele universităţi după participarea la un program pilot derulat acum doi ani.

Reamintim că programul pilot a avut ca scop verificarea standardelor de calitate în universităţile aprticipante, printre care s-a numărat şi Universitatea din Oradea. Din păcate pentru instituţia orădeană ARACIS a dat atunci calificativul de „grad de încredere limitată”.

 

Vali Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !