„Avem şanse la titlul naţional”

5Comentarii
„Avem şanse la titlul naţional”
ORADEA – Echipa de polo CSM Leonardo a terminat turul campionatului neînvinsă, pe primul loc al clasamentului. Cornel Gordan crede că actuala echipă se poate compara cu campioana naţională a anilor ’80.

Chiar dacă mai sunt de disputat returul şi turneele finale, formaţia orădeană are la ora actuală şanse certe pentru a redeveni, după douăzeci de ani, campioana României. Antrenorul CSM Leonardo, Cornel Gordan, ne-a acordat un interviu.

J.b.: Cum apreciaţi evoluţia echipei în turul campionatului?
Cornel Gordan: Echipa a evoluat în conformitate cu aşteptările mele, pentru că avem, la ora actuală, cel mai bun atac din ţară, cu trei centri valoroşi în lot. Echipa este omogenă, deşi nu beneficiem de jucători stângaci. Jucătorii au ajuns la vârsta maturităţii sportive, iar acumulările cantitative şi calitative din ultimii ani încep să-şi spună cuvântul.

J.b.: Participarea la Euroligă a fost folositoare pentru echipă?
Cornel Gordan: Bineînţeles, ţinând seama de valoarea deosebită a echipelor pe care le-am întâlnit. Ar trebui să participăm la cât mai multe astfel de turnee, pentru ca jucătorii să acumuleze experienţă în compania unor adversari puternici.

J.b.: Putem îndrăzni să ne gândim la titlul de campioană naţională în actuala ediţie?
Cornel Gordan: Da. Noi ne-am gândit la cucerirea titlului încă dinainte de începerea campionatului. Sigur, nu ne-am fixat un astfel de obiectiv, mai ales că adversarele noastre s-au întărit considerabil în extrasezon. Atuul nostru principal este însă valoarea de ansamblu a echipei şi sper ca acesta să-şi spună cuvântul până la încheierea campionatului.

J.b.: Aţi afirmat în repetate rânduri că pentru a cuceri titlul, Oradea trebuie să aibă o echipă cu o clasă peste celelalte adversare, pentru că trebuie să înfrângă şi adversitatea arbitrajelor. Avem la ora actuală o astfel de echipă?
Cornel Gordan: Este greu să facem o astfel de afirmaţie. Noi trebuie însă să dovedim meci de meci că suntem mai buni decât adversarii noştri. În ceea ce priveşte arbitrajul, la partidele cu Steaua am avut un arbitraj bun, mai bun decât la unele meciuri de acasă. Sper ca în continuare jocurile să se facă în apă, în mod fair-play, şi nu în culisele arbitrajului.

J.b.: Putem face o comparaţie între echipa Crişul, campioană naţională în 1985 şi 1986, şi actuala formaţie CSM Leonardo?
Cornel Gordan: Da, eu cred că se poate face o astfel de comparaţie. Cred în şansele actualei echipe de a cuceri titlul naţional, chiar dacă media sa de vârstă este ceva mai mică decât cea pe care o avea formaţia Crişul în anul 1985. Sper să reuşim să devenim din nou campioni.

CARTE DE VIZITĂ
Cornel Gordan
Maestru emerit al sportului
Campion naţional cu Crişul, ediţiile 1985 şi 1986
Locul II în Cupa Cupelor Europene cu Crişul, ediţia 1982
174 de meciuri şi 178 de goluri marcate pentru echipa naţională a României
De două ori golgeter al Superligii Naţionale de polo
Din 1993, antrenorul echipelor CS Crişul, apoi CSM Oradea

Gavril Nutiu5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor