Avem şi instanţe europene

Avem şi instanţe europene
REŞIŢA – Preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, Daniela Iancu, a vorbit despre punctele forte dar şi despre problemele instanţei pe care o conduce. Astfel, din cele 7209 dosare existente pe rol, indicele general arată o operativitate de 90,81%.

Durata medie de soluţionare a cauzelor la nivelul Tribunalului în fond şi apel este cuprinsă între 0 şi 6 luni, iar în recurs între 0 şi 3 luni. Printre cauzele care au generat situaţii de prelungire nejustificată a ciclului procesual al dosarelor se numără culpa procesuală a părţilor, tergiversarea proceselor de către avocaţi dar şi studierea superficială de către judecători a dosarelor înaintea şedinţelor de judecată.

Unul din motivele pentru care au fost casate 5% din hotărârile date de magistraţii din Caraş-Severin constă în greşita interpretare a legii. „Principalele obiective pe care vrem să le atingem în 2007 vizează creşterea calităţii actului de justiţie, soluţionarea cu celeritate a cauzelor, consolidarea unei imagini real-pozitive a instanţei“, a încheiat judecătorul Daniela Iancu. De asemenea, judecătorii şi-au exprimat intenţia de a face tot ce-i necesar pentru a deveni judecători comunitari.

Nina Curiţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !