Averile aleşilor Oradiei

9Comentarii
Averile aleşilor Oradiei
ORADEA - Deşi 17 din cei 25 de consilieri locali orădeni sunt feţe proaspete în Legislativul local, tot viceprimăriţa UDMR Biro Rozalia are cea mai impresionantă declaraţie de avere. Declaratie Biro Rozalia

Numărul considerabil de terenuri pe care viceprimăriţa le deţine împreună cu soţul său, Biro Barna, nu te poate lăsa rece. Familia Biro „se întinde” peste mai multe judeţe, indiferent dacă vorbim de Bihor, Cluj, Harghita sau Constanţa. În total, 11 bucăţi. De asemenea, Biro Rozalia figurează ca asociat în opt firme, fiind partener de afaceri cu binecunoscutul Kiss Alexandru, fost preşedinte, actualmente vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

Primarul Ilie Bolojan şi-a cumpărat în acest an un apartament în zona Pieţei Cetate, pentru care s-a împrumutat cu 60.000 euro de la Banca Italo-Romena. În ceea ce priveşte veniturile pe anul trecut, Bolojan a încasat 79.439 lei ca prefect de Bihor şi apoi ca secretar general al Guvernului. De asemenea, liberalul a beneficiat de indemnizaţii în valoare de 73.935, ca membru a unei comisii interministeriale de finanţări.

Dacă Rozalia Biro excelează prin numărul de terenuri şi de acţiuni pe care le are la diferite firme, iar Bolojan a beneficiat de salarii consistente prin prisma funcţiilor deţinute, viceprimarul Gheorghe Carp a fost nevoit să se mulţumească cu retribuţia primită ca manager al Spitalului Municipal Gavril Curteanu. Carp a câştigat în ultimul an 42.000 lei, iar ca şef lucrări la Facultatea de Medicină, alţi 13.000 lei.

Este surprinzătoare declaraţia de avere completată de către Octavian Dan, directorul executiv al Federaţiei Patronilor Bihor. Dan, consilier juridic la SC Pentacris Grup, nu are în proprietate niciun teren, apartament sau autoturism, conform declaraţiei sale de avere. Singurul venit înregistrat de acesta este cel din activitatea de consilier juridic, în ultimul an fiscal obţinând doar 7.832 lei! Însă, la fel ca şi viceprimăriţa Biro, Tavi Dan excelează la capitolul firme. Potrivit declaraţiei de interese, consilierul local PNL deţine calitatea de asociat o serie întreagă de societăţi: SC Pentacris Grup, SC Intremedia Grup, SC Pentapro, SC Saer, SC Endesa Ser, SC Novitate SRl şi SC Italmedia SRL. De asemenea, Dan e administrator la Pentacris Grup, Pentapro, SC Progesa&Parteners, SC Saer SRL, SC Endesa Ser SRL şi Italmedia SRL.

Oameni prosperi

Nici consilierul Mihai Manea, singurul liberal din vechea gardă, nu o duce rău. Pe lângă livezi, terenuri şi păşune, Manea mai deţine o casă de locuit în Oradea, trei apartamente, o garsonieră, iar la Vârtop o casă de vacanţă. Potrivit declaraţiei de avere, nu are niciun depozit, în schimb are datorii de 100.000 euro. În calitate de director executiv la SC Perind a obţinut un venit anual de 129.600 lei, dividende în valoare de 15.000 lei, precum şi alţi 42.000 lei în calitate de cenzor. Totodată, consilierul PNL a mai obţinut 2.000 lei din vânzare de fructe şi alţi 8.022 lei, reprezentând indemnizaţia de consilier local. Mihai Manea deţine calitatea de director executiv la Perind SA, precum şi pe cea de cenzor la SC Plastor.

Din zona Opoziţiei se remarcă democrat-liberalul Vasile Petruţ, un antreprenor cunoscut în Oradea. Familia Petruţ deţine mai multe terenuri în Oradea, pe strada Caişilor şi pe Borşului, precum şi în Vârciorog. De asemenea, soţia consilierului local, Petruţ Etelka, este titular pe mai multe imobile. Ca director la General Star West Co., Vasile Petruţ şi-a trecut beneficii pe anul trecut în valoare de 59.772 lei noi. De asemenea, ca angajat al aceleaşi companii, Petruţ a realizat venituri de 42.000 lei pe primele şase luni ale acestui an.

Toate declaraţiile de avere şi interese ale consilierilor locali orădeni şi ale angajaţilor Primăriei Oradea le găsiţi pe www.oradea.ro.

Călin Corpaş9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor