Aveţi grijă cum mâncaţi, să nu înghiţiţi scobitori sau alte obiecte periculoase!

2Comentarii
Aveţi grijă cum mâncaţi, să nu înghiţiţi scobitori sau alte obiecte periculoase!
A păţit-o un bihorean, care nici măcar nu în stomac are o scobitoare întreagă. Zilele trecute, medicii de la Spitalul Pelican l-au depistat cu obiectul ascuţit în abdomen în timpul unei investigaţii de fineţe.

Omul, în vârstă de 60 de ani, a relatat că habar nu are când a reuşit să înghite o scobitoare, dar că a început să nu se simtă prea bine de la începutul lunii în curs.

Săptămâna aceasta, starea lui de sănătate s-a agravat, a chemat Ambulanţa Pelican şi a ajuns la spital. Omul prezenta dureri epigastrice, avea dureri acute, e diabetic şi a avut ulcer în urmă cu vreo doi ani.
Doctorii l-au supus la o serie de investigaţii şi analize medicale obişnuite. Dr. Andreea Purza ne-a spus că pacientului i s-au făcut şi ecografii şi radiografii, dar nu s-a găsit nicio cauză care să justifice durerile acuzate de pacient.

Într-un final, s-a decis efectuarea unei gastroscopii. Iniţial, bărbatul nu a dorit fiindcă avusese experienţe neplăcute cu o gastroscopie efectuată cu doi ani în urmă în urmă. A acceptat totuşi şi, surpriză! O bucată ce părea a fi un os subţire a fost reliefată prin investigaţia de gastroscopie.

Doctorii şi-au dat seama că este vorba de o scobitoare şi au decis extragerea ei endoscopic. Intervenţia, care nu a presupus absolut nicio incizie, a durat circa 15 minute, dar a fost extrem de delicată, întrucât extragerea corpului străin trebuia efectuată asftel încât acesta avea vârfurile foarte ascuţite şi exista pericolul să se rupă şi să peforeze organele din jur. În jurul corpului străin se formase şi o substanţă gălbuie (puroi) şi zona începuse să se tumefieze.

Medicii au reuşit să extragă cu o pensă specială toată scobitoarea din stomacul bărbatului, fără ca aceasta să se rupă sau să provoacea lezarea organelor din jur, iar după operaţie pacientul a fost supus unui tratament de specialitate şi se simte mai bine.

Dr. Purza şi colegii ei sfătuiesc bihorenii să fie atenţi ce mănâncă pentru a nu ajunge în situaţia pacientului în cauză. De asemenea, bihorenii sunt sfătuiţi să nu îşi încarce stomacul, să mănânce câte puţin, mai des, să consume fructe proaspete, să facă plimbări între mese şi să nu exagereze cu consumul de alcool.

Otilia Şandor2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor