Aviz celor care vor să fure!

16Comentarii
Aviz celor care vor să fure!
Un individ ce voia să jefuiască un ABC sub ameninţarea pistolului a fost prins de un jandarm venit la cumpărături. Video: Jandarm erou în civil  Video: Firul evenimentelor Video 

E tot mai riscant să încerci să furi la Oradea fiindcă rişti să fii înhăţat de oamenii legii îmbrăcaţi civil. A păţit-o un tânăr care a încercat aseară să tâlhărească un magazin aflat la intersecţia str. C. Coposu cu str. Olimpiadei.

Buton de panică

Un tânăr cu vârsta de 23 de ani, din Măgeşti, a plănuit să dea lovitura cu un pistol de jucărie. Omul a aşteptat să iasă clienţii care se aflau în magazin, a intrat şi a ameninţat-o pe vânzătoare cu un pistol de jucărie, somând-o să îi dea toţi banii din casă.

Vânzătoarea însă nu s-a pierdut cu firea şi a apăsat butonul de panică. Hoţul, speriat, a dat să fugă, dar când a ieşit din magazin a dat nas în nas cu un jandarm care locuieşte în zonă şi care coborâse, îmbrăcat civil, să cumpere ceva.

Sergentul major Sebastian Hava a relatat că a auzit de afară alarma de la butonul de panică şi imediat apoi a văzut un om care ieşea fugind din magazin. Hava l-a imobilizat, moment în care vânzătoarea l-a avertizat că hoţul are pistol asupra lui. Jandarmul a cerut vânzătoarei o pungă cu care a scos pistolul din buzunarul drept de la geaca hoţului. Sebastian a reuşit să îl imobilizeze pe hoţ (înalt de circa 1,80 m şi cu o constituţie deloc robustă) şi în acelaşi timp să îşi anunţe colegii jandarmi şi pe poliţişti, care au ajuns urgent la locul faptei. Ulterior s-a constatat că pistolul era de jucărie.

Tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi în această dimineaţă a fost prezentat Judecătoriei Oradea, pentru mandat de arestare preventivă.

Exemplu

Cpt. Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, a declarat că jandarmul a procedat „ca la carte” fiindcă acesta nu avea de unde să ştie ce pistol avea în posesie hoţul şi prin urmare omul legii a respectat întocmai procedurilor pentru astfel de cazuri.

Cpt. Bogdan şi scms. Ioana Indrieş (purtător de cuvânt la Poliţia Bihor) îl dau ca exemplu pe jandarm şi spun că acesta era în calitate de cetăţean când a acţionat pentru prinderea hoţului. Cei doi reprezentanţi ai Jandarmeriei respectiv ai Poliţiei spun că prin astfel de fapte, cetăţenii pot ajuta mult în „rărirea” faptelor infracţionale, dacă intervin şi anunţă atunci când văd că se petrec fapte neconforme cu legea.

Otilia Sandor16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor