Aviz Justiţiei orădene

Judecătorii coruptibili sau nepregătiţi au motiv de îngrijorare. Abia numit vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea, Cristi Dănileţ continuă să zgâlţâie sistemul judiciar din interior.

Ca şi consilier al ex-ministrului Monica Macovei, Dănileţ a avut acces la arhiva fostului serviciu de informaţii SIPA al Ministerului Justiţiei, bazându-şi astfel acuzaţiile privind corupţia justiţiară. Deşi cercetat disciplinar de către CSM la cererea a 20 de judecători clujeni „ofensaţi”, Dănileţ a continuat acuzele dar şi iniţiativele pentru reformă şi transparenţă în justiţie, fiind alături de judecătoarea orădeană Dana Gârbovan un susţinător al postării online a tuturor sentinţelor prin sistemul Jurindex.

Zilele trecute, Dănileţ a denunţat o practică avocăţească de ocolire a procedurii de alocare aleatorie a dosarelor civile. În esenţă, se depun mai multe cereri, în aceiaşi cauză. Iar după repartizare, reclamantul îşi retrage cererile de la judecătorii care nu-i convin.

În 2007 şi 2008, judecătorul Cristi Dănileţ a fost cercetat disciplinar de către CSM, la cererea a 20 de judecători de la Curtea de ApelCluj şi a 30 de grefieri de la Tribunalul Cluj, care l-au acuzat de declaraţii defăimătoare la adresa justiţiei. Aceasta după ce Dănileţ a denunţat în cadrul unui seminar dar şi în presă „încrengătura de relaţii” şi corupţia din justiția românească.

„În cercurile justiției se ştiu foarte bine tarifele necesare pentru a se trânti o sentinţă”, dezvăluia Dănileţ, care adăuga că el însuşi a făcut obiectul unei tentative de mituire, prin intermediul unui procuror. Dănileţ şi-a mai susţinut atunci afirmaţiile şi prin documentele fostului serviciu de informații SIPA al Ministerului Justiţiei, la care a avut acces ca şi consilier al lui Macovei.

Cristian Horgoş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !