Aviz: Nu uită şi nu renunţă!

27Comentarii
Aviz: Nu uită şi nu renunţă!
Două familii şi-au pierdut copiii în spitalele orădene şi nu renunţă la dreptate.

Ce au în comun familiile Takacs şi Scorţe? Fiecare familie aveau doar câte un singur copil şi fiecare şi l-a pierdut în spital.

Mai mult de atât, cele două familii nu mai au ce pierde. Viaţa le-a fost răvăşită fiindcă luminile vieţilor lor s-au stins. Şi tocmai pentru că nu mai au ce pierde, aceste familii sunt hotărâte să nu cedeze până când cei care se vor face vinovaţi de moartea copiilor lor nu vor fi pedepsiţi.

Cele două familii spun că nu doresc răzbunare, dar vor ca oamenii în halate albe care au luat decizii greşite în privinţa tratamentului copiilor lor să nu mai nenorocească alţi pacienţi.

Tragedie

Joi la ora 18:00, familia Takacs a mers în Piaţa Unirii, la locul accidentului în urma căruia unicul lor băiat, Norbert, a ajuns la Spitalul Judeţean şi a murit fiindcă ar fi fost operat prea târziu. Norbi a suferit accidentul în 6 februarie 2010, într-o seară de sâmbătă. Avea mai multe leziuni, dar, se pare conform unei note interne din spital, băiatul a „trebuit” internat la secţia de maxilo-faciale, deşi suferise o fractură la tibie, care trebuia operată imediat. Abia miercuri, în 10 februarie 2010, Norbi a fost operat de un reputat ortoped. Prea târziu însă. O complicaţie datorată poate şi întârzierii (embolie grăsoasă) a curmat viaţa tânărului Norbi care se pregătea intens să îşi serbeze (peste trei săptămâni) majoratul.

De atunci, familia luptă să adune actele medicale pentru a intenta proces celor despre care cred că le-au omorât unicul copil. Numai că, la fel ca şi în alte cazuri, actele medicale ba întârzie să apară, ba sunt evazive, astfel încât avocaţii, procurorii şi chiar magistraţii nu au suficiente probe pentru a pune sub învinuire o persoană sau alta.

Ce regretă

Numai că, spre deosebire de alte cazuri similare, cele două familii nu renunţă. Părinţii ne-au spus că ştiu bine că se încearcă tergiversarea cazurilor, că mulţi din sistemul medical acţionează pe principiul „îi lăsăm să plângă, să spună la presă, ne prefacem că anchetăm un pic, după care oricum se uită de caz iar ei, aparţinătorii, se vor lăsa păgubaşi”.

„Doar cine trece prin aşa ceva poate înţelege dimensiunea tragediei. Regret că ne-am cunoscut cu familia Takacs într-o astfel de împrejurare”, ne-a spus mama Patriciei, micuţa de doar cinci anişori, decedată şi ea anul trecut, după o banală înghiţitură de cremeş.

„Regret că nu ştiam că amânarea intervenţiei chirurgicale poate duce la embolie grăsoasă, fiindcă dacă ştiam, ceream să fie imediat operat. Dar ei, cei din spital, ştiau bine. De ce nu l-au operat atunci mai repede?”, ne-a spus sfâşiată de durere mama lui Norbi, joi, în faţa lumânărilor aprinse de ea şi alţi zeci de orădeni veniţi să fie alături la împlinirea unui an de la trecerea zguduitoare în nefiinţă a tânărului Norbert.

Chiar la parcarea taximetrelor dinspre Vulturul Negru, părinţii, rudele, colegii lui Norbert şi alţi zeci de orădeni, au aprins lumânări în memoria lui şi în speranţa că o astfel de tragedie nu se va repeta şi cu alţi oameni.

Într-o parte  a parcării, un grup restrâns de jandarmi şi poliţişti au supravegheat manifestarea celor îndoliaţi cu pioşenie faţă de durerea acestora.

Cele două familii spun că nu doresc răzbunare, dar vor ca oamenii în halate albe care au luat decizii greşite în privinţa tratamentului copiilor lor să nu mai nenorocească alţi pacienţi.

O.Ş.

Un an fara Norbert

Băiat mort după fractură de tibie

Cseke: De ce a fost băiatul operat abia după trei zile?

Taguri: , ,


27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor