Azilul de noapte e arhiplin

Gerul ultimelor zile a umplut azilul de noapte de pe strada Gutemberg. Zi de zi, 55 de persoane fãrã adãpost se prezintã la asezãmânt, solicitând cazare. Conform spuselor directorului Ferencz Stefan, dormitoarele femeilor sunt arhipline, iar la bãrbati, în caz de nevoie mai pot fi puse patru paturi.

În zilele de lucru, cei cazati pot sta la azil între orele 17-7, iar sâmbãtã si duminicã, respectiv în zile de sãrbãtoare între orele 14-9. Cazarea pe o noapte costã 15.000 lei, si tot atâta trebuie sã plãteascã cei care doresc sã serveascã o masã caldã. Cuantumul acestor contributii a fost stabilit astfel încât persoanele fãrã adãpost sã poatã sã le plãteascã din ajutorul social.

Ferencz Istvan afirmã cã numãrul persoanelor fãrã adãpost este în scãdere, la ora actualã fiind aproximativ 200-250. Faptul cã numãrul celor care solicitã cazare în azil este net inferior numãrului orãdenilor fãrã domiciliu, are douã cauze, considerã directorul.

Pe de o parte, multi dintre ei se adãpostesc vremelnic la rude sau cunoscuti.Pe de altã parte, un procent de aproximativ 30% dintre persoanele fãrã adãpost s-a obisnuit atât de mult cu modul de viatã nomad, încât nu este dispus sã accepte conditiile impuse la azil, în vederea asigurãrii convietuirii civilizate, spune Ferencz István.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !