Babilonia de la Piata Obor (Ocska Piac) din Oradea

3Comentarii
Tarabe pline cu haine second in Piata Obor
Tarabe pline cu haine second in Piata Obor
Piata Obor din Oradea adună târgoveţi şi cumpărători din toată ţara şi din Ungaria.

Duminică dimineaţa. Toate drumurile duc la Piaţa Obor, Ocska Piac pentru orădeni. Locurile de parcare din jurul pieţei şi chiar din jurul magazinelor Real şi Obi sunt arhipline. Timpul frumos i-a scos din casă pe toţi cei dornici de o plimbare. De fapt, pentru unii plimbarea prin piaţa de vechituri a devenit un adevărat hobby. Sunt persoane care se duc duminica la Ocska ca şi cum ar merge la biserică.

Aglomeraţie la Piata Obor – Ocska Piac

Cine n-a fost de multă vreme la Obor va rămâne surpins. Accesul se face prin două intrări, în partea dinspre Real şi pe podul de peste Peţa.

La Ocska Piac găseşti tot ce vrei şi ce nu vrei. Surprinde numărul mare de tarabe cu vechituri. „Promoţie! Orice haină la 5 lei!”, sună strigătul unui precupeţ de haine second. Altul îl completează: „Orice pereche de pantofi la 10 lei!”. Lumea se înghesuie. De la doamne de bani gata, la oameni de la ţară. Toţi sunt atinşi de criză şi o haină nouă este cam scumpă, pe lângă una purtată. Despre preţuri şi calitate, ce să mai vorbim? Chinezării.

Într-un colţ al pieţei şi-au găsit loc crescătorii de păsări şi animale mici, tot mai mulţi de la o săptămână la alta. Un crescător cerea pe un iepure din rasa Fluture, 180 de lei. Altul oferea gratis căţei. Găini, papagali, canari, peşti exotici şi alte categorii de dobitoace îşi aşteptau cumpărătorii.

O categorie aparte este constituită în Ocska Piac de anticari. Obiectele vechi au clienţii lor, specifici, şi cei care se ocupă cu ele nu se prea plâng. „Am vândut un ceas şi două sfeşnice din bronz cu 1.000 de euro”, spune un anticar.

Zona auto se întinde pe o suprafaţă destul de mare. Numărul celor care ar vrea să vândă o maşină îl depăşeşte substanţial pe cel al cumpărătorilor. Aceştia vin, întreabă şi se duc mai departe.

În ultima vreme a crescut numărul cauciucurilor second hand comercializate la piaţă. Preţurile sunt negociabile, în funcţie de abilitatea negociatorilor. Cei care doresc să cumpere un cauciuc de iarnă trebuie să fie atenţi ca acestea să aibă pe ele inscripţia „M&S”, pentru a corespunde din punct de vedere legal. Despre cât sunt de bune rămâne de văzut după ce vor fi montate la maşină.

Una peste alta, în babilonia de la Ocska Piac îşi fac veacul şi hoţii de buzunare. Aşa că atenţie la portmonee!

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor