Aproximativ 40% dintre absolvenți nu s-au înscris la BAC, examenul începe luni

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
15Comentarii
Aproximativ 40% dintre absolvenți nu s-au înscris la BAC, examenul începe luni
Absolvenţii de liceu din 2016, din întreaga ţară încep de luni examenul de bacalaureat.

În Bihor, din cei 5.996 de absolvenţi de a XII-a, s-au înscris pentru examenul maturităţii (bacalaureat) 3.503, iar alţi 750 de elevi sunt absolvenţi de a XII-a din seriile anterioare. Pentru prima sesiune (iunie – iulie), de evaluare a competenţelor în judeţ vor exista 47 de centre de examinare.

Pentru prima sesiune, iunie – iulie, înscrierile pentru Bac s-au făcut în perioada 30 mai – 3 iunie, potrivit Ministerului Educației. Astfel, între 13-15 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, 15-17 iunie evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 21-24 iunie evaluarea competențelor digitale, iar între 27 iunie – 1 iulie evaluarea competențelor într-o limbă de circulație internațională. Prima probă scrisă (limba română) se va susține pe 4 iulie, iar elevii aparținând minorităților naționale vor da proba scrisă la limba maternă pe 5 iulie. Pe 6 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 8 iulie proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 12 iulie se vor afișa rezultatele. În 12 iulie vor putea fi depuse şi contestaţiile, iar pe 16 iulie se vor afişa rezultatele finale. Înscrierea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 18-22 iulie.

Potrivit unui ordin al ministrului Educației, sesiunea a 2-a de Bacalaureat, august – septembrie va debuta cu evaluarea competențelor de comunicare orală în limba română, în zilele de 16 și 17 august. În aceleaşi zile vor fi evaluate competențele de comunicare orală în limba maternă, iar între 17 şi 19 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulație internațională. Între 18 și 19 august vor fi evaluate competențele digitale, iar pe 22 august prima probă scrisă la limba română. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține pe 23 august proba scrisă la limba maternă. Pe 24 august va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august proba la alegere profilului și specializării. Rezultatele se vor afișa pe 29 august, când se vor putea depune şi contestațiile. Afișarea rezultatelor finale, după contestații, se va face pe 1 septembrie.

’’La solicitarea comisiilor de Bacalaureat județene sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Bacalaureat poate aproba în situații excepționale prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afișare a rezultatelor”, se arată în ordinul ministrului.

Taguri: , ,


15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor