BAC la matematică şi la istorie

3Comentarii
BAC la matematică şi la istorie
Peste 6.000 de elevi din Bihor au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului pe care l-au urmat, în cadrul examenului de bacalaureat.

Astfel, 6.506 elevi care au urmat cursurile unui profil real au fost testaţi miercuri la matematică şi 1.200 de elevi care au studiat la secţiile umaniste au susţinut proba la istorie. Istoria a devenit, din acest an, disciplină obligatorie de bacalaureat pentru elevii de liceu care au urmat secţii umaniste. La proba de matematică au absentat 135 candidaţi, iar la proba de istorie, 15.

Unui elev din Salonta i s-a făcut rău înaintea examenului de bacalaureat, astfel că el a solicitat comisiei de bacalaureat susţinerea probei cu subiect de rezervă, a informat inspectorul şcolar general Dorel Luca. Potrivit acestuia, niciun elev nu a fost eliminat.

La istorie, primul subiect a fost paşoptismul, al doilea, fascismul şi democraţia în spaţiul european la mijlocul secolului al XX-lea. La al treilea subiect elevii au avut de realizat un eseu despre diplomaţie şi conflict în Evul Mediu şi la începuturile modernităţii în spaţiul românesc.

Absolvenţii clasei a XII-a vor susţine vineri proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Rezultatele la BAC vor fi afişate duminică, 4 iulie, până la ora 16:00. În aceiaşi zi, de la ora 16:00 până la ora 20:00, elevii vor putea depune contestaţie. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 8 iulie.

Crina Dobocan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor