Bac-ul la îndemâna elevilor

Bac-ul la îndemâna elevilor
HUNEDOARA – Elevii de clasa a XII-a, dar şi absolvenţii promoţiilor anterioare care nu au promovat examenul de Bacalaureat, pot să consulte variantele de subiecte la probele scrise pe Internet, la adresa www.subiecte2008.edu.ro.

Potrivit legii, Bacalaureatul 2008 se susţine la patru discipline, respectiv cinci pentru elevii care au studiat în limbile minorităţilor naţionale. Spre deosebire de examenul de anul trecut, Bac-ul vine cu câteva noutăţi. Una dintre ele este că intră în examen prima promoţie de elevi care a studiat începând din clasa a XI-a după un curriculum nou, iar alta e că a crescut numărul de discipline la alegere. Probele de Bac sunt: proba A – limba şi literatura română (oral şi scris); proba B – limba şi literatura modernă (oral); proba C – limba şi literatura maternă (oral şi scris); proba D – proba obligatorie a profilului (istorie, geografie sau matematică, scris); proba E – la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scris sau practic); proba F – la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scris sau practic).

 

Spre deosebire de anul trecut, numărul de discipline pentru probele D, E şi F s-a mărit la 145 (113 în 2007), ca urmare a diversificării numărului de specializări care pot fi dobândite la finalul studiilor liceale.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !