Bac-ul pe Internet

Bac-ul pe Internet
Deva – Luni vor fi publicate pe pagina electronică a Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEdC) variantele subiectelor de la Bacalaureat. Înainte de examen va fi tras la sorţi numărul uneia dintre aceste variante.

Decizia a fost luată pentru a se elimina sentimentul de nedreptate ce a fost afişat anul trecut de unii elevi şi părinţi. Având la dispoziţie subiectele, se va putea aprecia gradul de dificultate al subiectelor, dar şi cât de bine sunt pregătiţi elevii, dispărând astfel sentimentul de nesiguranţă.

După o lună, la 15 februarie, subiectele vor fi publicate în broşuri şi distribuite gratuit şcolilor. Ministrul Hărdău a arătat că în total au fost elaborate 12.000 de subiecte pentru toate materiile. Broşurile vor intra în biblioteca şcolii, unde vor putea fi consultate.

Şi subiectele la Testele Naţionale vor fi publicate pe Internet, dar mai târziu, pentru a nu distrage atenţia elevilor de la materia de la clasă. Un avantaj al publicării acestor subiecte ar fi că profesorul îşi poate adapta ora la ceea ce se cere pe plan naţional. Profesorii pot fi astfel controlaţi de părinţi dacă predau întreaga materie, prin intermediul elevilor.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !