Bacalaureat pentru 1,8 milioane

1Comentariu
Tinerii care nu au promovat ultimele două sesiuni ale examenului de bacalaureat şi doresc să susţină examenul şi în acest an sunt obligaţi să plătească o taxă de aproximativ două milioane de lei.

În anii precedenţi, inspectoratele şcolare erau cele care stabileau cuantumul taxei, care varia de la un judeţ la altul. Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, spune că în judeţul nostru, taxa a fost anul trecut de 1.000.000 de lei. „Nu am auzit încă de această hotărâre a ministerului, ştiu doar că pentru acest an taxa nu a fost încă aprobată”, spune Daniel Negrean.

1,8 milioane lei

Deşi la IŞJ Bihor nu s-a aflat de această decizie, MEC a trimis o notă tuturor inspectoratelor şcolare, în care se precizează: „Candidaţii proveniţi din învăţământul de stat, din promoţiile anterioare, şi care au susţinut în anii anteriori de cel puţin două ori examenul de bacalaureat, se pot înscrie pentru sesiunile examenului de bacalaureat din anul 2006 numai cu achitarea taxei în valoare de 1.852.740 de lei”.

S-a mai stabilit ca pentru examenul de absolvire a învăţământului postliceal, candidaţii să plătească o taxă de 1.196.830 lei, iar cei care au promovat anul de completare din unităţi de învăţământ particular vor plăti pentru susţinerea examenului de certificare aceeaşi sumă.

Calendarul examenului

Prima probă a examenului de bacalaureat este cea orală la limba şi literatura română, din 26-27 iunie. În 27-28 iunie se va desfăşura proba orală la limba modernă, iar în 30 iunie – 1 iulie elevii vor susţine examenul la limba şi literatura maternă.

Probele scrise se vor desfăşura astfel: 3 iulie – limba şi literatura română, 4 iulie – limba maternă, 5 iulie – proba obligatorie a profilului, 6 iulie – o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare, 7 iulie – o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. În 10 iulie vor fi afişate rezultatele şi tot atunci se vor putea depune şi contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 14 iulie 2006. Sesiunea din toamnă a bacalaureatului va începe în 21 august.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor