Backup-ul datelor realizat în Cloud, alegerea potrivită pentru companii

Reactualizat la:
2Comentarii
Backup-ul datelor realizat în Cloud, alegerea potrivită pentru companii
Disaster Recovery – Recuperare în caz de dezastru – Când vorbim despre recuperarea în caz de dezastru, vorbim de un set de procese, politici și proceduri aplicate pentru a ne asigura că informațiile și serviciile critice ale companiei nu sunt pierdute definitiv.

Un dezastru poate fi unul natural sau cauzat de om și, indiferent de severitatea lui, cel mai important aspect este cât de distructiv va fi pentru afacere. Din companiile care au avut de suferit în urma unui dezastru major, 43% nu au reușit să își revină, iar 29% s-au închis în următorii 2 ani.

În acest articol, aducem în discuție un sistem modern și sigur de protecție a informațiilor esențiale pentru business. Vorbim în acest context de realizarea unui backup al datelor în Cloud, astfel încât acestea să fie protejate corespunzător și să fie eliminat orice risc legat de pierderea lor.

Pe lângă backup-ul clasic, realizat pe spații de stocare externe, companiile pot beneficia acum de o soluție mult mai bună și modernă, și anume backup-ul realizat în Cloud. În ultima perioadă, soluțiile de Cloud Backup au fost catalogate ca fiind sigure și oferind un înalt grad de încredere, iar tot mai multe companii aleg să implementeze o astfel de soluție.

Avantajele oferite de soluțiile de backup în Cloud au o legătură directă cu:

  • Optimizarea costurilor de administrare – Soluția de backup în Cloud presupune achiziționarea unui serviciu de la o companie specializată, cum este Dava Solutions, plătind doar un abonament lunar pentru un anumit spațiu de stocare. Avantajul este că echipamentele aparțin provider-ului de servicii, oferind astfel o siguranță mult mai mare și costuri de administrare mai mici.
  • Fiablitate îmbunătățită și viteză de restaurare – O soluție de backup se poate dovedi ineficientă fără o metodă rapidă și sigură de recuperare și restaurare a datelor. Un sistem de Cloud backup și recovery restaurează instant datele, indiferent de locația companiei.
  • Eliminarea slăbiciunilor legate de mediile clasice de stocare – Benzile magnetice sau hard disk-urile pe care se realizează backup-ul obișnuit sunt deseori scumpe, vulnerabile la uzură și pot fi foarte ușor pierdute sau furate. Backup-ul în Cloud elimină automat aceste neajunsuri și oferă o mai mare certitudine și redundanță în comparație cu mediile clasice de stocare.
  • Distribuirea eficientă a resurselor IT – Soluțiile de backup în Cloud permit oricărei companii să redistribuie resursele IT din interior către zonele strategice care necesită o atenție mai mare. Scalabilitatea soluțiilor de backup în Cloud permite o evoluție naturală, în timp ce volumul de date al business-ului este în continuă creștere și transformare.

Implementând o soluție de backup în Cloud, câștigurile companiilor pot fi foarte bine maximizate, atât la nivel financiar, cât și la nivel de siguranță a datelor importante din companie, care trebuie protejate și securizate permanent. Solutia de back-up oferita de Dava Solutions functioneaza pe multiple sisteme de operare, atat Windows cat si MacOS, Linux sau Solaris.

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor