Bacsisul ca subiect la bacalaureat

De Crina Dobocan
18Comentarii
Bacsisul ca subiect la bacalaureat
Pentru a nu-şi dezavantaja copiii, unii părinţi acuză cu jumătate de gură protocolul de la Bacalaureat.

Cât timp media de la Bac va conta la admiterea în facultate, părinţii cu dare de mână vor face presiuni pentru ca examinatorii să fie cât mai „omeniţi”. Însă cum nu toţi părinţii au bani de protocoale, unii se revoltă mai mult sau mai puţin făţis.

Iată ce ne-a scris orădeanul Marcel Creţ: „Sunt extrem de nemulţumit de conducerea liceului …, fiindcă este şantajistă. Pentru aşa-numitul protocol de Bac trebuie plătiţi 500 de lei. Fiica mea are colegi cu posibilităţi precare acasă, care nu-şi permit această sumă şi mi se pare aberant să obligi un copil cu o asemenea situaţie să plătească şi să-l ameninţi, deşi are rezultate foarte bune la şcoală, că va pica Bacul dacă nu achită. Directorul supervizează această înşelătorie. Consider că este şantaj şi mă voi adresa organelor competente pentru a-i pedepsi pe infractorii cu acte de profesor”.

Directorul Liceului în cauză a respins acuzele. Însă inspectorul şcolar general e mai realist în ce priveşte fenomenul.

„Am atenţionat directorii şi profesorii asupra colectării de fonduri pentru protocol la examenele naţionale. Conform metodologiei, dascălii care iniţiază astfel de acţiuni sunt sancţionaţi disciplinar, iar directorii sunt demişi. S-a obişnuit ca la orice concurs, că e vorba de jurizarea a trei desene ori de examene naţionale, să se adune bani pentru protocol. E anormal. Oricum, acţiunea porneşte de la părinţi. Tot ei sunt cu reclamaţiile, însă nu şi le asumă. Noi vom verifica, iar dacă se confirmă vom lua măsuri. Însă e dificil căci părinţii nu recunosc că dau bani”, ne-a spus inspectorul-şef Daniel Negrean.

 

Taguri: , ,


18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor