Bădescu vrea preşedinţia FRTM

Bădescu vrea preşedinţia FRTM
În decurs de o luna de zile, Otilia Badescu s-a aflat pentru a doua oara la Oradea pentru a-si întari decizia de a candida la functia de presedinte al Federatiei Române de Tenis de Masa.

Otilia beneficiaza si de sprijinul fostului campion mondial din anii ’70, maghiarul Gergely Gabor, care a venit la invitatia Otiliei si a oradeanului Varga Arpad, presedintele CS Iris Team. Cei trei au fost protagonistii unei conferinte de presa desfasurata la Hotel Elite. Cu aceasta ocazie, Varga si-a anuntat candidatura la functia de vicepresedinte al FRTM. „Vrem sa schimbam imaginea tenisului de masa din România. Vrem sa atragem cât mai multi copii spre acest sport” este deviza oradeanului.


„Vreau sa ma implic”


Otilia Badescu spune ca nu este întâmplatoare a doua vizita în orasul de pe Crisul Repede: „Oradea a avut traditie în acest sport. Nu trebuie uitat faptul ca aici au fost puse bazele primei federatii române de tenis de masa din România, în anul 1926. Vrem sa punem bazele aici unui centru olimpic”. Multipla campioana se afla într-un turneu electoral prin tara si este dezolata de ce a vazut la majoritatea cluburilor.

„La Salonta se joaca pe mese improvizate, la Sf. Gheorghe într-o sala de festivitati improprie, cu beton pe jos, iar mesele sunt cârpite. Nu este normal ca în mileniul al treilea sa existe astfel de conditii. Sunt datoare sa ma implic în dezvoltarea tenisului de masa. Sper ca reprezentantii cluburilor sa voteze schimbarea. Consider ca e nevoie de un aer nou la federatie. Actualul presedinte a avut la dispozitie patru ani sa arate ce poate”, a precizat Badescu.

Dorinta campioanei este sa doteze cluburile cu tot ceea ce este necesar pentru a-si desfasura activitatea în conditii propice, nu sa le lase de izbeliste, cum a procedat actualul presedinte. „Înca din primul an de mandat voi dota cluburile cu mese, mingi, filee, fete de paleta etc. Zece dintre ele vor primi roboti pentru antrenamente, iar în intentia mea se afla încheierea de parteneriate cu cluburi straine”, promite Otilia.


Sprijinita de Gergely


Fostul campion mondial Gergely Gabor a venit special de la Budapesta pentru a-si afirma sprijinul pentru Otilia Badescu. „Am speranta ca Otilia va fi la fel de buna ca presedinte precum a fost în cariera. Trebuie sa se schimbe ceva, daca vrem ca tenisul de masa sa progreseze.

La fel se întâmpla si în Ungaria, unde situatia nu este deloc roza”, spune Gergely (52 de ani), care actualmente este redactor sportiv la un ziar maghiar. Alegerile pentru FRTM vor avea loc în 17 noiembrie, dar candidatii trebuie sa-si depuna dosarul pâna în data de 3 noiembrie.

Teodor Biris