Baia la ştrand, sport extrem

9Comentarii
Baia la ştrand, sport extrem
ORADEA - Dincolo de explicaţiile medicale, explozia de cazuri de conjunctivite şi otite cu care se confruntă medicii orădeni în fiecare weekend de la deschiderea sezonului estival are şi alte cauze.

În loc să se conformeze normelor europene în domeniu, ştrandurile publice continuă să „dribleze” minimele condiţii impuse formal de legislaţie pentru a evita îmbolnăvirea celor care le calcă pragul în această perioadă. „În multe dintre ţările Europei de Est care au aderat recent la Uniunea Europeană, peste jumătate dintre ştranduri sau piscine au fost închise până s-au conformat standardelor”, spune Laszlo Csaba, administratorul Robinson Country, unul dintre cele mai selecte locuri de recreere din Oradea, unitate dotată şi cu o piscină. În opinia sa, este de neimaginat cum pot funcţiona unele ştranduri în care, din pricina aglomeraţiei, nu ai loc nici să te mişti, nicidecum să mai înoţi. Unei societăţi private, pe lângă buletinele de analize permanente ale calităţii apei, i se impun şi o serie de condiţii care sunt sfidate de scăldătoarele populare.

Apa termală e curată

„Este o poveste faptul că apa termală este tulbure. Apa tulbure şi depunerile de pe marginea bazinelor arată fie inexistenţa sistemelor de recirculare a apei, care elimină riscul formării bacteriilor, fie proasta funcţionare a acestor sisteme. Şi pentru apele termale există sisteme de recirculare care să permită păstrarea limpezimii apei”, afirmă administratorul. Prezenţa acestor aparate, precum şi un control atent al numărului de persoane care intră într-un bazin, ar elimina aproape total riscul unor îmbolnăviri. Desigur, aceste chestiuni nu exclud obligativitatea duşurilor de dinainte de fiecare intrare în bazin, dar şi la fiecare ieşire.

„Ar fi de dorit ca, atunci când îşi aleg locul de plajă şi de scăldat, orădenii să ţină seama doar de locaţiile care respectă aceste reguli. În ceea ce priveşte costurile unei zile de piscină, fără a contabiliza eliminarea riscurilor pentru sănătate, vă asigur că nu sunt mai mari decât cele de la un ştrand public. Diferenţa constă în faptul că noi nu percepem niciun fel de bilet de intrare, întreaga sumă plătită pentru o zi de plajă fiind convertită în consumaţie”, spune Laszlo Csaba. Singura restricţie la piscinele cu pretenţii este cea legată de numărul persoanelor care pot intra într-o zi, dar şi aceasta este o dovadă de respect faţă de clienţi.

Valentin Buda9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor