Băieţel violat de 5… băieţi?

19Comentarii
Un băieţel de doar 8 ani, din Sălişte de Vaşcău, ar fi fost violat de 5 băieţi, cu vârsta în jur de 14 ani. Cazul e la Parchet.

Şoc printre părinţii şi copiii din Sălişte de Vaşcău. Şase copiii sunt implicaţi într-o situaţie fără precedent, soldată cu viol şi perversiuni sexuale.

 

Familii de vază

 

Părinţii sunt oameni de vază în sat, unul fiind chiar consilier local. Una dintre caracteristicile grupului de elevi este aceea că au părinţi plecaţi în străinătate, la muncă. Copilul violat este orfan de mamă, dar face parte dintr-o familie solidă. Bunicul său a lucrat în învăţământ. Toată scena s-a consumat vizavi de Biserică, într-o clădire care adăpostea cazanele de ţuică. „Sunt dezolat şi consternat fiindcă situaţia este fără precedent. La ultima şedinţă cu părinţii am discutat situaţia unora dintre copii, a celor care sunt elevii noştri. Fiindcă alţii sunt la Ştei, inclusiv copilul care este victimă. Le-am spus părinţilor că sunt căpetenii de găşti, că stau pînă noaptea pe stradă. Un singur copil are nota scăzută la purtare. Fiindcă este vacanţă, nu prea putem lua măsuri din punctul de vedere al şcolii. Dar fiindcă toată lumea vorbeşte despre ceea ce s-a întâmplat, voi face un fel de masă rotundă cu părinţii şi copiii, să discutăm deschis despre cele întâmplate”, spune directorul Şcolii din Sălişte de Vaşcău, prof. Emil Petrişor.

La sfârşitul lunii iunie a.c., cinci băieţi din Sălişte de Vaşcău, ar fi nenorocit un băieţel de doar 8 ani, din acelaşi sat. Trei dintre violatori au vârsta sub 14 ani, iar doi au acum 14 ani împliniţi. Micuţul ar fi fost dus într-o clădire din sat, violat şisupus unor perversiuni sexuale. Aceste informaţii au fost furnizate Jurnalului bihorean de către un cititor, marti dimineaţă, în speranţa că autorii îşi vor primi pedeapsa cuvenită.

 

Parchetul şi Poliţia confirmă

 

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor nu au dat detalii fiindcă în cazurile de viol în care sunt implicaţi copii, regimul de anchetă penală e diferit. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt alParchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu, a confirmat că s-a depus o plângere în acest sens, în 13 iulie a.c., la Parchetul dinBeius. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul de poliţie Alina Dinu, a declarat că acest caz este de competenţa procurorilor.

Conform legilor în vigoare, cei trei copii sub 14 ani nu vor răspunde penal, dacă vor fi găsiţi vinovaţi. La fel şi ceilalţi doi, dacă se va dovedi că sunt vinovaţi şi dacă la momentul faptei nu aveau împliniţi 14 ani. Totuşi, cei cinci pot fi trimişi într-un centru pentru minori, drept pedeapsă, dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Victima urmează să fie supusă unor expertize medicale, iar părinţii nu vor să dea deocamdată declaraţii, a informat IJP Bihor.

Otilia Sandor19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor