Baile Felix, pericol de secetă

Baile Felix, pericol de secetă
Dacă nu-şi achită datoriile până în 20 iulie, comuna Sânmartin va rămâne fără apă.

„Dacă nu vin cu banii până la ora 14:00, proviziile se termină şi Băile rămân fără apă”, apreciază Ioan Ciursaş, directorul general al Companiei de Apă Oradea (CAO).
Datoria de 22 miliarde de lei a fost acumulată după ce, în 2005, Primăria Sânmartin a primit o alocaţie de la Guvern în valoare de 5 miliarde de lei, bani care au acoperit o datorie care, la acea vreme, a cauzat fricţiuni care au culminat cu închiderea apei curente pentru comună.
Ioan Ciursaş susţine că prezentele tensiuni pe care CAO le are cu administraţia locală din Sânmartin în contul datoriei de 22 miliarde nu sunt de dată recentă, dar că este dispus să negocieze planuri de reeşalonare atâta vreme cât există şi o intenţie a datornicilor de a achita.

„Eu negociez orice schemă de plată, cu oricine, atâta vreme cât plăteşte. Dar ei au găsit mereu scuze când i-am somat să achite, ba că e Paştele, ba că-i Crăciunul. În 24 mai au primit un ultimatum, iar azi, în 25, am oprit apa.

A trecut o lună de la ultimatum şi n-au făcut nimic. Pe la ora 14:00, dacă nu fac nimic, Băile rămân fără apă. La mine să nu vină cu poveşti, ci să trimită banii”, a cerut imperativ şeful CAO.

La loc comanda
Încordarea de muşchi a durat doar până după-amiază. În urma unei şedinţe a Consiliului Local Sânmartin, mai-marii comunei au decis să ceară o nouă amânare. În condiţiile în care nu este prima amânare pe care administraţia locală din Sânmartin o cere Companiei de Apă, iar şeful acesteia declarase de dimineaţă că doar banii i-ar putea motiva redeschiderea robinetului, Ioan Ciursaş ne-a anunţat aplanarea situaţiei, în fapt amânarea.

„Mi-au trimis un fax cu angajamentul de plată a întregii datorii până în 20 iulie, după o reorganizare. Aşa că mai vorbim în 20 luna viitoare, la ora 12:00”, spune Ioan Ciursaş.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !