Băile Felix şi 1 Mai, priorităţi guvernamentale

4Comentarii
Băile Felix pe lista de investiţii a Guvernului
Băile Felix pe lista de investiţii a Guvernului
Cele două staţiuni bihorene se găsesc pe lista de investiţii ale Guvernului în 2010, aprobată în ultima şedinţă.

Băile Felix şi Băile 1Mai se găsesc pe lista de investiţii a Guvernului în acest an. Potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată în ultima şedinţă, pe lista cu programele şi proiectele de investiţii în turism care vor beneficia de finanţare de la bugetul de stat în 2010, se regăsesc şi cele două staţiuni bihorene. Investiţiile vor fi destinate dezvoltării infrastructurii turistice.

Alte investiţii

Hotărârea de Guvern mai vizează obiective iniţiate anul trecut: continuarea investiţiilor pe subprogramul – „Schi în Romînia” în judeţele Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, respectiv pe Valea Prahovei, dar şi construirea unor miniporturi în judeţul Tulcea şi a unul port turistic în Olteniţa. Dintre staţiunile balneare, pe lângă cele două staţiuni bihorene, va mai beneficia de investiţii şi Amara.

Actul normativ aprobat urmăreşte dezvoltarea durabilă a turismului şi stimularea transformării României într-o destinaţie turistică competitivă la nivel internaţional, prin valorificarea resurselor turistice autohtone.

Proiectele se încadrează în cele patru subprograme naţionale de investiţii în turism: Schi în România, Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană înaltă, Dezvoltarea echilibrată şi integrată a staţiunilor turistice balneoclimaterice şi Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor turistice de pe litoralul Mării Negre.

Hotărârea reglementează cofinanţarea din bugetul MDRT a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism ale căror beneficiari sunt autorităţi publice locale. Sumele de la bugetul de stat se alocă în completarea surselor proprii ale autorităţilor publice locale.

Autorităţile publice locale sunt cele care organizează achiziţiile publice necesare derulării investiţiilor şi răspund de utilizarea sumelor primite pentru implementarea respectivelor proiecte.

D.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor