Bal de caritate pentru burse peste hotare

Bal de caritate pentru burse peste hotare
ORADEA - Eşti un student bun şi vrei să obţii o bursă în străinătate. „Student Pro” – nou-înfiinţata Federaţie a Asociaţiilor Studenţeşti – vine în ajutorul studenţilor care se regăsesc în enunţul de mai sus.

În cursul dimineţii de ieri, secretarul de stat Lucia Varga, rectorul Cornel Antal, precum şi reprezentanţi ai mediului economic bihorean şi-au dat întâlnire cu jurnaliştii pentru a anunţa deputul unui proiect între Universitatea Oradea şi mediul de afaceri. Un prim pas al acţiunii este balul caritabil, numit sugestiv „Pentru viitor, împreună”. Evenimentul, ce va avea loc la data de 29 noiembrie, la Hotel Continental, are ca scop obţinirea de fonduri necesare pentru acordarea de burse în străinătatea studenţilor cu rezultate remarcabile.

Vocea studenţilor

Iniţiativa aparţine Luciei Varga, secretar de stat în Ministerul Mediului. „Îmi place să cred că am un rol de pliant între asociaţiile patronale şi cele studenţeşti. Când e vorba de sprijin am trei domenii de preferinţă: mediul înconjurător, mediul de afaceri şi tinerii. Acesta este motivul pentru care am iniţiat acest proiect şi sunt convinsă că va avea reuşită”, a spus secretarul de stat Lucia Varga. Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor din Bihor, s-a arătat mulţumit de invitaţia de colaborare a studenţilor şi i-a asigurat că vor avea parte de tot sprijinul. „E nevoie ca toţi cei care termină facultatea să fie bine pregătiţi, pentru ca firmele să aibă posibilitatea de a apela la specialişti”, a precizat Ioan Lucian. De menţionat că Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti are ca scop sprijinirea studenţilor încă din anul II de facultatea în ceea ce priveşte practica în diferite domenii de specialitatea. „Intenţionăm să devenim o voce puternică, să aducem la cunoştinţă probleme de care ne lovim şi să să încercăm pe cât putem să le rezolvăm”, a spus Raul Derecichei, preşedintele federaţiei.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase