Bali – descoperă Paradisul Îngerilor

Reactualizat la:
Bali – descoperă Paradisul Îngerilor
Insula Bali este principala atracție turistică a arhipelagului indonezian. Este denumită și Insula Zeilor, Dimineața Lumii sau Insula celor 1000 de temple. Îndrăgostiții o numesc Paradisul Îngerilor.

Bali are două zone principale de interes, oarecum opuse. Dacă doriți să faceți baie în apa de un turcoaz superb a Oceanului Indian, surf pe valuri foarte mari, să vizitați stațiuni comerciale și chic, trebuie să alegeți partea de sud-vest a insulei, stațiunile Kuta, Seminyak, Canggu. Daca doriți să stați în mijlocul orezăriilor și al junglei , trebuie să mergeți în centru, stațiunea Ubud,unde se află centrul spiritual și artistic al insulei cu studiouri de yoga, spa-uri, muzee, pădurea maimuțelor etc.

Perioada perfectă pentru a vizita Bali este din aprilie până la finalul lunii septembrie, deci opusul majorității țărilor exotice. Iarna sunt mari șanse să prindeți ploaie multă.

Când ajungeți pe insulă, e bine să faceți excursii cu un ghid care are și mașină sau cu bicicleta sau scuterul, pentru că drumurile sunt foarte strâmte și se circulă haotic.

Mâncarea din Bali e preponderent indoneziană, cu influențe chinezești și indiene, deci implicit cu multe condimente. Combinațiile de condomente sunt foarte reușite și gustoase. Nasi goreng, adică orezul prăjit, este mâncarea națională a Indoneziei și se asezonează cu pui sau fructe de mare. Mie goreng e un fel de mâncare cu tăiței prăjiți ce trebuie neaparat încercat. Soto ayam este o supă de pui tradițională preparată cu ou, legume și mirodenii. Trebuie să încercați și Sate, bucatele de carne pe bețe de bambus. În materie de băuturi trebuie să încercati vinul de orez și sucurile de fructe. Iubitorii de cafea trebuie să știe că în Bali se găsește kopi luwak, cea mai scumpă și mai rafinată cafea din lume.

Bali e un loc special, un loc în care te apropii de natura, un loc plin de spiritualitate, un loc în care te-ai întoarce oricând!

Descoperă alături de Transilvania Travel Services cele mai atractive destinații pentru vara 2017. Urmărește-ne online în fiecare miercuri!

Helen Pater
Managing Director
Transilvania Travel Services SRL
410032,Republicii nr.31,Oradea,Bihor
tel:00.40.259.447.071; 00.40.259.476.975
email: helen@transilvaniatravel.ro – personal
office@transilvaniatravel.ro – ticketing si transport
ibusz@transilvaniatravel.ro – oferte turistice
www.transilvaniatravel.ro

Advertorial!