Balon pentru slăbit

6Comentarii
Balon pentru slăbit
ORADEA – Din cauza alimentaţiei necorespunzătoare dar şi a timpului destul de redus acordat mişcării fizice, mulţi români încep să aibă probleme serioase de sănătate din cauza kilogramelor în plus, care cu timpul duc în multe cazuri la obezitate.

Atât femeile cât şi bărbaţii au recurs până acum la diferite metode de slăbit, care deşi au dat rezultate temporare, s-au dovedit a fi nesatisfăcătoare pe termen îndelungat.

De mai bine de doi ani, medicii orădeni sunt tot mai solicitaţi pentru realizarea unei metode moderne nechirugicale care duce la pierderea a 15-20 de kilograme în şase luni de zile. Este vorba despre Programul BioEnterics Intragastric Balloon (BIB).

„Balonul intragastric este un balon maleabil din silicon care se introduce în stomacul pacientului. Plasarea endoscopică a balonului gol se face prin gură, după care el este umplut cu soluţie salină sterilă şi cu albastru de metil, astfel încât dacă se sparge, urina va fi colorată şi va trebui scos.

Toată intervenţia durează maximum 30 de minute, timp în care pacientul este sedat”, susţine dr. Florian Bodog, medic specialist chirugie plastică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

 

Selecţia

Pentru a putea beneficia de intervenţia BIB, pacientul trebuie să aibă cel puţin 18 ani şi să depăşească cu cel puţin 30% greutatea ideală. De asemenea, pacientul va fi supus unei endoscopii gastrice pentru a se descoperi existenţa unui eventual ulcer de stomac, condiţii în care pacientul nu are voie să-şi facă intervenţia BIB.

Balonul va fi îndepărtat din stomac după 6 luni de zile, timp în care pacientul se va adapta la un nou stil de alimentaţie. „Cu ajutorul intervenţiei BIB, pacientul va avea permanent senzaţia de saţietate. Primele zile va fi mai greu, pentru că stomacul trebuie să se obişnuiască cu prezenţa balonului. Pacientul va acuza greţuri, vărsături, stare de rău generală.

Este foarte important ca în această perioadă pacientul să urmeze un regim de hidratare intensă, evitând mâncărurile solide”, conchide dr. Bodog. După perioada de acomodare va urma regimul de nutriţie solidă, sub supravegherea unui dietetician.

După cele 6 luni, balonul va fi îndepărtat prin acelaşi procedeu prin care a fost introdus. După ce se va îndepărta balonul, pacientul va continua procesul de slăbire, organismul lui fiind adaptat unui nou mod de viaţă.

 

Peste 10 pacienţi bihoreni

Potrivit afirmaţiilor dr. Bodog, de la începutul anului 2007, peste 10 bihoreni au ales această intervenţie. „Sunt interesaţi atât bărbaţii cât şi femeile. În sistemul privat, preţul întregului pachet se ridică la 3.000 de euro, iar în spital costurile sunt mai reduse în funcţie de numărul zilelor de spitalizare – deoarece internarea este la cerere – pacientul plătind şi contravaloarea balonului”, încheie dr. Bodog.

Viorica Borz6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor