Balonul de la Vointa, demontat

Balonul de la Vointa, demontat
Primul si totodatã singurul balon cu aer cald din istoria tenisului orãdean, existent pânã deunãzi la CS Vointa, a fost – din nefericire – demontat.

El a acoperit terenul nr. 5 si a folosit timp de doi ani la efectuarea antrenamentului specific pe timp de iarnã a tenismenilor de la cluburile orãdene. Multi dintre cei mai buni jucãtori din Oradea au beneficiat astfel de avantajul de a juca pe zgurã în timpul iernii, putând aborda astfel sezonul de primãvarã fãrã nici un fel de întârziere în pregãtire.


Din pãcate, majorarea drasticã a pretului combustibilului necesar pentru încãlzirea aerului din balon a dus la cresterea costurilor pentru întretinerea acestuia. Din aceste motive, CS Vointa nu a mai putut suporta eforturile financiare pentru functionarea balonului, luând recent decizia de a-l demonta. Reutilizarea lui va depinde de bugetul alocat clubului în anul 2006 de cãtre Consiliul Local.

CS Vointa a înaintat o cerere cãtre executivul local, solicitând alocarea unui fond pentru întretinerea balonului. De facilitãtile acestuia ar putea beneficia în sezonul viitor cei 16 jucãtori ai Academiei de Tenis de la CS Vointa: Simina Bodea, Simona Pintiutã, Patricia Barla, Lorena Molnar, Sergiu Gãinaru, Constantin Bungãu, Horia Chindlea, Sergiu Mitrascã, Horea Matei, George Avram, Cristian Ardelean, Elena Demeter, Lavinia Popa, Ramona ªarba, Ionut Bot, Cosmin Dumbrãvescu.

Acestia se pregãtesc sub comanda antrenorului Francisc Minarcsik la sãlile de sport din Tinca si Sânmartin, prin îmtelegerea doveditã de primarii Lenuta Mircea, respectiv Lucian Popus.

Gavril Nutiu