Balul balurilor, aproape de final

Balul balurilor, aproape de final
Un loc in semifinala. Pentru asta aveau sa se lupte, vineri seara in No Problem 5 licee oradene.  B.B. Viteazu, Saguna, Vuia, Lazar si Gojdu 09.03.2007 II B.B. Viteazu, Saguna, Vuia, Lazar si Gojdu 09.03.2007 III B.B. Viteazu, Saguna, Vuia, Lazar si Gojdu 09.03.2007 IV B.B. Viteazu, Saguna, Vuia, Lazar si Gojdu 09.03.2007 V B.B. Viteazu, Saguna, Vuia, Lazar si Gojdu 09.03.2007 VI B.B. Viteazu, Saguna, Vuia, Lazar si Gojdu 09.03.2007 VII

Cei care s-au confruntat au fost Oana Mardar si George Ghitea de la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul", Cosmina Beres si Nikita Lung de la Colegiul Tehnic "Andrei Saguna", Marieta Popovici si George Marincas de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia", Cristina Mihis si Alexandru Soporan elevi ai Liceului Teoretic "Aurel Lazar" si nu in ultimul rand Colegiul National "Emanuil Gojdu" i-a trimis in scena pe Ioana Repciuc si Adrian Rus.

Delegatii oficiali ai galei de vineri au fost: din partea FRT Bihor, Darius Domocos, Corina Ferent de la Agentia de Manechine "Graziella Modelling", Herteg Dorin, dj in disco No Problem si din partea BIHON, subesemnatul. Prezentatatorul care a mentinut atmosfera la cote ridicate a fost binecunoscutul Mihai Dacin.

Primii care au intrat in scena pentru a se prezenta au fost Oana si George, care au facut-o intr-un mod cat se poate de original si totodata periculos, deoarece Oana a coborat de la balcon pe o franghie.

"Saguna" a inceput cu stangul

Au urmat apoi "sagunistii" care se pare ca nu au ascultat de organizatori care i-au sfatuit ca la prezentarea lor sa nu utilizeze alte persoane decat cei doi. Asadar acestia au primit din start 0 puncte de la juriu pentru prezentare neadecvata.

Imbracati in rosu si "tuningati" cu o doza de optimism debordant au pasit pe scena "vuistii" Marieta si George care si-au inceput prezentarea intr-un mod melancolic. Inspirati din piesa lui Florin Chilian – 10, acestia au "vrajit" publicul prezent in discoteca.

Ea…in cutie, el…pe trotineta. Cam asa si-au inceput prezentarea Cristina si Alex din "Lazar" pe ritmurile celor de la Iio – Is it love, pana cand din cutia magica "a explodat" barbie Cristina imbratisata de "Popeye".

"Daca ma saruta data viitoare?"

In finalul prezentarilor si-au facut loc si cei din "Gojdu" Ioana si Adi, care au preferat sa utilizeze fragmente din reclamele publicitare autohtone, "Cu ce e sandwich-ul tau?" sau "Daca ma saruta data viitoare?" s-a putut citi pe buzele celor doi in cadrul numarului acestora, aplaudat ce-i drept la scena deschisa de cea mai numeroasa galerie de care a dispus "Gojdu".

La sfarsitul prezentarii celor cinci licee, Ioana, Carmen, Adela, Teo, Lore, Alida, Ioana, Raluca, Cristina, Laura, Coralia si Raluca, adica intr-un cuvant Bizar, toate imbracate in negru, au demonstrat inca o data de ce au fost nominalizate campioane nationale la dans hip-hop in 2006 realizand un numar spectaculos de dans, totul terminandu-se cu o inima imensa formata dintr-o panglica rosie intinsa pe podeaua discotecii.

Pentru proba cu numarul unu, concurentii erau nevoiti sa danseze limbo. Adica, sub o franghie care cobora din ce in ce mai jos pe masura ce timpul trecea. Cel care atingea podeaua cu mana sau genunchiul era descalificat. Primii care au iesit au fost cei de la Viteazul, si incet incet fiecare din concurenti au dat piept greutatii probei punandu-si in functiune elasticitatea corpului propriu.

In cele din urma juriul a fost cel care avea sa decida care a realizat cel mai corect aceasta proba.

Trupa de dans a liceului Viteazul avea sa patrunda pe scena pentru a realiza momentul artistic prin cinci fetite zvelte si dezinvolte care n-au cazut prada emotiilor si au dus la bun sfarsit prezentarea propusa.

Nu acelasi lucru s-a intamplat cu rapperitele de la Saguna, la care emotiile si-au spus cuvantul si si-au efectuat numarul sub semnul crisparii sa nu greseasca.

Cel mai diversificat moment

Liceul Traian Vuia avea sa realizeze cel mai diversificat, lung, consistent si apreciat moment artistic dintre toate cele de vineri. Imbracati doar in blanuri patru tineri au patruns pe scena si au inceput sa danseze pe diferite ritmuri de muzica. Acestia au fost urmati de un cuplu care au dansat vals, punctul culminant realizandu-se-n momentu-n care au aparut sase balerini imbracati in alb, acestia incantand atmosfera cu miscarile lor gratioase, cei sase primind cele mai multe aplauze la final. Flic pe spate, flic pe fata, stand in cap, nimic nu a fost nerealizabil pentru cea mai elastica fata de la Vuia care si-a gasit si ea locul pe finalul showului oferit de elevii de la
Vuia.

Proba de dans a fost cea de-a doua proba cu care s-au confruntat concurentii. De la manele si populara pana la rock sau rock`n`roll, acestia erau nevoiti sa faca fata regulilor impuse de organizatori si sa impresioneze juriul si publicul prin miscarile lor. In cadrul acestei probe a avut loc un eveniment inedit. Din cauza dezinvolturii exagerate in miscari, Oanei din Viteazul i-a coborat incet incet decolteul, iar ce s-a intamplat in continuare, s-a inteles de la sine din galagia creata de cei care au suprins momentul.

"Aurel Lazar" era scris pe un banner pregatit de trupa de dans a liceului cu care aveau acestia sa isi inceapa momentul artistic. Imbracati in rosu si cu o buna sincronizare in miscari, "lazaristii" s-au descurcat remarcabil la capatul acestei probe de foc, punctata la sange de juriu.

Impinsi de la spate de cea mai galagioasa galerie a serii si inspirati din piesa lui Cassie – Show me the money, "gojdistii" s-au dovedit a fi la fel de buni ca si "lazaristii" la proba artistica acestia fiind elogiati, la final de publicul prezent.

Indemanare si precizie

Bowling cu sticle de apa minerala. Asta trebuiau sa faca cei 10 boboci la proba cu numarul trei. Tanara cu un cerc in mana era nevoita sa ii dea "unda verde" partenerului si mingii acestuia pentru a dobori cat mai multe sticle de apa care se aflau in spatele acelui cerc.

Castig de cauza la capatul acestei probe au avut "vuistii" care au doborat nu mai putin de patru sticle din prima lovitura, urmati de "gojdisti" cu 3 sticle, restul concurentilor acumuland maximum o sticla, respectiv niciuna in cazul celor din Viteazul, Oana si George.

Inainte de premiera bobocilor, trupele de hip-hop M&C si Stars and Sailor, le-au cantat celor prezenti de "viata de cartier" si nu numai.

La capatul concursului de vineri, juriul a deliberat urmatoarele rezultate. Pe locul cinci la egalitate de puncte (24) cu Saguna s-au clasat cei de la Viteazul, Oana si George.

"Gojdistii", marii invinsi

Cei care au luat "bronzul" acumuland 65 de puncte, au fost "lazaristii" Cristina si Alex. La doar 5 puncte de lider, cu 76 de puncte "gojdistii" aveau sa se declare marii invinsi in gala de vineri.

Cel mai bun punctaj in decursul celor trei probe l-au realizat Marieta si George (81) care si-au asigurat un loc in semifinala de vineri, 16 martie. Marieta s-a ales si cu un curs de manechine in valoare de 300 RON oferit de Graziella Modelling.

Vinerea viitoare, alaturi de invitatii speciali ai serii, trupa Dj Project, vor concura liceele clasate pe primul loc din cele 5 editii plus Liceul Traian Vuia, castigator azi.

Marius Demeter