Balul Balurilor, partea a 3-a

Balul Balurilor, partea a 3-a
ORADEA – Vineri, 16 februarie in disco No Problem s-a desfasurat a 3-a runda a prestigiosului concurs inter-liceal, Balul Balurilor. La start au fost prezenti, boboci de la Liceul cu Program Sportiv “Bihorul”, Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan” si Colegiul Tehnic “Traian Vuia”.  B.B. Vuia, Sportiv si Pedagogic 16.02.2007 II B.B. Vuia, Sportiv si Pedagogic 16.02.2007 III B.B. Vuia, Sportiv si Pedagogic 16.02.2007 IV B.B. Vuia, Sportiv si Pedagogic 16.02.2007 V B.B. Vuia, Sportiv si Pedagogic 16.02.2007 VI

“Delegatii” celor trei licee au fost: Bandui Mihai si Molnar Lorena de la Sportiv, George Marincas si Cristina Lupo de la Vuia si Raluca Butaru si Onita Bogdan de la Pedagogic, cei care au omologat rezultatele concurentilor: Domocos Darius (coregraf), Dumitreanu Fulvia (TNL), Ioana Vidican (Ansamblu folcloric Palatul Copiilor) din partea BIHON, Marius Demeter, iar cel care a prezentat gala de vineri a fost cunoscutul Mihai Dacin.

Regulile acestui concurs sunt foarte simple. Cei care sunt cei mai buni la fiecare proba (exista si probe contra cronometru) primesc 3 puncte, apoi urmeaza concurentii care acumuleaza 2 puncte, iar cei mai slabi se “aleg” cu 1 punct. In cazul in care vreun concurent triseaza este descalificat si nu acumuleaza niciun punct.

Airbaguri si planetare

Concursul a inceput cu prezentarea bobocilor de la Vuia, George si Cristina, care au facut referire, printre altele la masini, airbaguri si planetare, apoi au intrat in scena cei de la LPS, care si-au terminat prezentarea intr-un mod cat se poate de original printr-un sarut lung si aplaudat la scena deschisa de cei cateva sute de spectatori prezenti in sala iar in final si-au facut aparitia si bobocii de la Pedagogic, imbracati foarte “chic”, mai ales Raluca care a incantat asistenta cu fustita si corsetul ei provocator.

Proba cu numarul unu este una intalnita pana acum la fiecare reprezentare de vineri, si reprezinta, proba de forta, trasul sforii, in care bobocul fiecarui liceu trebuia sa isi gaseasca 5 fete cu care sa incerce sa “ii doboare” pe reprezentantii altui liceu si sa isi adjudece punctele puse in joc. In urma aceste probe, cei de la Vuia au acumulat 3 puncte, Sportivul 2 puncte si Pedagogicul a ramas cu 1 punct.

In urma probei unu, a urmat un moment artistic pregatit de cei de la Vuia, care au realizat o prezentare cu ultimele tendinte in materie de moda, iar cel mai “spumos” moment al serii l-a reprezentat cele sase “lebede” care au dansat si au realizat diferite “giumbuslucuri” pe diferite genuri de muzica, acestia fiind indelung aplaudati de cei prezenti la terminarea numarului.

Ma iubesti, sau nu?!

Pentru proba cu numarul doi, baietii au fost nevoiti sa le faca o declaratie de dragoste fetelor si totodata partenerelor lor. Bogdan, crispat probabil s-a pierdut in termeni si i-a facut Ralucai o declaratie nu tocmai reusita, si a acumulat 1 punct, “sportivii” au realizat 2 puncte, iar cei care s-au descurcat cel mai bine la aceasta proba George si Cristina de la Vuia s-au “ales” cu 3 puncte.

A urmat apoi un moment artistic a la Sportiv, care au prezentat cel mai bine acest “pasaj”, ei au avut nevoie de un medic inventiv si de o domnisoara super flexibila care a animat atmosfera prin numarul abordat de acestia.


La proba trei, boboacele erau nevoite sa iti tina partenerii de picioare, iar bobocii in maini sa impinga o minge cu capul in poarta contra cronomentru. Sorti de izbanda au avut sportivii care au avut nevoie doar de 12 secunde, apoi au urmat “vuistii” cu 13 secunde, iar “invataceilor” le-au trebuit 16 secunde pentru a duce la
bun sfarsit aceasta proba.

Momentul artistic a celor de la Pedagogic a necesitat invadarea succesiva a scenei a mai multor tineri pe diferite stiluri de muzica, de la cea populara si terminand cu cea de rock hard si turceasca.

Limbo dance

Proba patru a fost proba de foc pentru cei sase concurenti, care au fost nevoiti sa danseze “limbo”, adica o sfoara era tinuta de albele capete si bobocii trebuiau sa treaca pe sub ea, iar aceasta cobora din ce in ce mai mult in fata acestora pe masura de timpul trecea. Cei care s-au declarat invingatori dupa aceasta proba au fost sportivii, urmati de “vuisti” si “invatzacei”.

Inainte de ultima proba a concursului a avut loc un moment hip-hop pregatit de Stars and Sailor, urmat de trupele de dans ale celor trei licee, care au realizat diferite numere, acestea, fiind gustate din plin de public.

In ultima proba, a 5-a, baietii trebuiau sa mearga pe doua lazi de plastic contra cronometru, si sa nu atinga parchetul discotecii. Cel care a facut asta cel mai repede a fost George din Vuia care a avut nevoie de 30 de secunde, urmat de sportivul Mihai si pedagogistul Bogdan.

Inainte de decernarea premiilor, pe scena a aparut Campioana Nationala de Hip-Hop in 2006, cunoscuta trupa oradeana Bizar, care e realizat un numar de dans complex.

Sportivii, cei mai tari

Invingatorii, si totodata cei care vor merge in marea finala din 23 martie, in urma concursului de vineri au fost “sportivii” Mihai si Lorena, care au acumulat 77 de puncte,
urmati la o mica diferenta de “vuistii” Cristina si George iar “pedagogistii” s-au dovedit a fi prea firavi pentru acest concurs, si s-au clasat pe locul trei cu 52 de puncte.

Urmatoarea “batalie” intre licee va avea loc in data de 23 februarie si va alinia la start concurenti de la Arta, Sinteza si Lazar.

Marius Demeter