Balul Mozart în sprijinul excelenței în artă

Kiwanis a premiat performanţa
Kiwanis a premiat performanţa
Asociația Club Kiwanis Art Oradea i-a premiat pe tinerii cu performanțe deosebite.

Hotel Continental din Oradea a găzduit vineri, 16 iunie 2017, Balul Mozart, un bal caritabil organizat de Asociația Club Kiwanis Art Oradea. Cu această ocazie, au fost premiați tinerii orădeni cu performanțe deosebite.

Înființată în urmă cu șapte ani, Asociația Club Kiwanis Art Oradea (membru în Kiwanis Europa și Kiwanis Internațional) are drept obiectiv sprijinirea și promovarea execelenței în artă. În acest scop, organizează pe parcursul anului kiwanian (care începe în octombrie) o serie de evenimente prin care oferă copiilor și tinerilor talentați cadrul adecvat spre a se prezenta publicului.

Balul Mozart este evenimentul anual organizat cu scopul adunării fondurilor necesare premierii celor mai talentați dintre aceștia și al oferirii de burse celor care au dificultăți materiale.

Selectarea tinerilor propuși pentru Premiul de Excelență în Artă se face riguros, dintre câștigătorii olimpiadelor și concursurilor naționale și internaționale.

Premii

Premiile din acest an au marcat o deschidere și spre alte domenii decât muzica clasică sau artele vizuale. Astfel, în acest an a fost premiată și o foarte tânără interpretă de muzică ușoară, Astrid Theodora Muthu, cu un palmares impresionant la cei 12 ani ai săi. De asemenea, o gimnastă de doar 8 ani – Roxana Ioana Barna, multiplă campioană națională și internațională a primit Premiul Special Kiwanis Art.

O protejată a muzei poeziei, Elena Boldor, este printre cei răsplătiți cu Premiul de Excelență Kiwanis Art Oradea, poezia ei fiind deja publicată de reviste literare de prestigiu: Familia, România literară, Poesis Internațional etc.

Premiul de Excelență Kiwanis Art Oradea i-a fost acordat lui Bogdan Bolboacă, Premiul I pentru pictură la Olimpiada Națională de Arte Plastice, Deva și colegei lui – Erdei Vivien, Premiul I pentru ceramică la Olimpiada de Arte Plastice Deva.

Alte două Premii de Excelență au fost atribuite unui pianist – David Popescu, câștigător al mai multor premii naționale și internaționale și unei flautiste – Szucs Ștefania, câștigătoare a unei burse acordate de Fundația Principesa Margareta și a multor premii naționale și internaționale.

Senzația serii a constitutit-o prezentarea creațiilor vestimentare ale studenților de la Facultatea de Arte a Universității Oradea, Secția Arte Vizuale, îndrumați de profesoara Amalia Judea. Studentul Ioan Cercea, creatorul unei colecții originale cu care a câștigat concursuri precum YKK Inside Fashion sau cel al Academiei de design Mazda, a fost al șaselea tânăr răsplătit cu Premiul de Excelență Kiwanis Art Oradea.

Au mai fost acordate două premii de performanță în artă: interpretei de muzică populară Amalia Ștefania Ursan (Premiul I la Olimpiada Națională, secția Folclor) și flautistei Borbiro Timea (bursieră a Fundației Principesa Margareta, Mențiune la Olimpiada Națională). S-au mai acordat și trei burse, beneficiarii fiind tot tineri talentați.

Studenții Maria Duțu, Valentina Pușcaș și Dinu Șerban au fost invitații speciali ai serii și i-au încântat pe participanții la bal cu lieduri și arii de operă.

Participanții la bal au susținut inițiativa Kiwanis Art Oradea prin achiziționarea de obiecte de artă, realizându-se astfel fondul de premii și de burse de sprijin.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !