Ban la ban trage

Ban la ban trage
ORADEA – Vorba veche: „Ban la ban trage” se adevereşte încă odată. Cele mai mari creşteri salariale din luna septembrie au avut loc în activitatea de intermedieri financiare. Salariile pe septembrie

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), salariul mediu net a crescut în septembrie, faţă de luna anterioară, cu 1%, la 1.040 de lei, ca urmare a negocierii salariilor, a majorării producţiei şi a acordării de prime ocazionale, inclusiv a primelor de vacanţă şi sumelor din profitul net, însă, în termen reali, câştigul mediu a stagnat.

„Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare (3.186 de lei), iar cele mai mici în industria de prelucrare a lemnului şi a produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei (603 de lei)”, se arată într-un comunicat al INS.

Creşterea câştigului salarial mediu net a urcat în septembrie cu 30,7% în extracţia hidrocarburilor şi servicii anexe, cu cu 20,1% în intermedieri financiare, respectiv cu 14,3% în transporturi aeriene.

Scăderi ale câştigului salarial mediu au fost consemnate în industria minieră (22,2%), silvicultură, exploatare forestieră şi servicii anexe (14,6%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze şi apă (9,5%).

Indicele câştigului salarial real pentru luna septembrie 2007 faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 99,9%.

Salariul în intermedierile financiare a crescut cu peste 20% în septembrie

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase