Banca Mondiala va face strategia de planificare pentru Regiunea Vest

De Marcel Hoster
Banca Mondiala va realiza strategia de dezvoltare pentru Regiunea Vest
Banca Mondiala va realiza strategia de dezvoltare pentru Regiunea Vest
Agenţia de Dezvoltare Regională Vest a câştigat un proiect cu finanţare europeană în urma căruia specialiştii Băncii Mondiale vor realiza strategia de dezvoltare şi planificare pentru Regiunea Vest. Contractul semnat luni reprezintă o premieră în domeniu, Banca Mondială realizând până în acest moment doar analize la nivel naţional sau mai mare, nu pentru o singură regiune.

Regiunea Vest va avea din acest an o strategie bine pusă la punct pentru dezvoltare. Datele necesare vor fi colectate de specialiştii Băncii Mondiale, vor fi analizate de aceştia, iar rezultatul va fi realizarea unui studiu privind evaloarea competitivităţii economice regionale. De asemenea, vor fi efectuate mai multe studii sectoriale, iar concluziile vor fi incluse într-un raport final cu recomandări pentru politicile publice ce vor trebui sprijinite în perioada 2014 – 2020 pentru dezvoltarea Regiunii Vest.

Luni, la sediul ADR Vest, la Timişoara, a avut loc semnarea acordului de finanţare pentru derularea acestui proiect sprijinit în cea mai mare parte din fonduri europene. Cu această ocazie, la Timişoara s-a aflat Donato da Rosa, coordonatorul pentru Europa Centrală şi de Est al Băncii Mondiale. De asemenea, la eveniment a fost prezentă Livia Chiriţă, reprezentata Ministerului Dezvoltării, a Autorităţii de Management al Programului Operaţional de Asistenţă Tehnică, prin intermediul căruia a fost acordată o asemenea finanţare.

“Este bine pentru noi, ca şi Agenţie să şi primim bani europeni, nu doar să semnăm contracte de finanţare. Nu este o premieră, ADR Vest a mai semnat asemenea înţelegeri, dar va ajuta foarte mult la dezvoltarea regiunii”, a declarat, la semnarea acordului de finanţare, respectiv a acordului de furnizare a serviciilor de consultanţă din partea celor de la Banca Mondială, Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

“De obicei, Banca Mondială nu realizează asemenea analize la nivel local sau regional. Noi analizăm activitatea la nivel naţional. Este un proiect pilot, care cu siguranţă va fi urmat şi de altele, în alte regiuni ale Europei. Scopul nostru este să ajutăm la sporirea gradului de absorbţie al fondurilor europene, iar Regiunea Vest este un exemplu în acest sens”, a declarat, la rândul său, Donato da Rosa.

Regiunea Vest a fost aleasă ca regiune pilot pentru un asemenea contract, având în vedere succesul realizat în domeniul atragerii fondurilor europene. Perioada de derulare a contractului este de nouă luni, iar valoarea totală de 3,289 milioane de lei, acoperită integral din fonduri europene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !