Bancarii au pus la punct pe CFR Timisoara

Fiii ratacitori ai timisoarei, Flavius Bad si Mircea Oprea, au semnat eliminarea echipei satelit al Politehnicii, CFR din ‘saisprezecimile’ Cupei Romaniei.

Cei doi atacanti imprumutati de Poli, la FC National, si platiti in continuare de BKP, au revenit la Timisoara si au marcat toate cele trei goluri ale echipei din Cotroceni, doua purtand semnatura lui Bad, iar unul a lui Oprea.

Toate acestea intr-un moment in care alb-violetii au aliniat la Otopeni, doar un varf de meserie in persoana lui Gigel Bucur, in timp ce Moldovan, Silvasan si Mansour au fost lasati acasa din cauza accidentarilor. Ultimii doi chiar au urmarit meciul disputat pe terenul de langa Gara de Nord, in timp ce Ovidiu Petre a preferat sa stea la caldura, intr-un pub din centrul orasului.

Daca FC National a aliniat cel mai bun ‘unsprezece’, Stelian Gherman a preferat din nou sa joace cu foarte multe rezerve si juniori, semn ca accederea in optimi nu este principala lui prioritate. Pe banca lui FC National a stat si sarbul Mehmedovici si el imprumutat de Poli la bancari.

Cele cateva sute de spectatori care au indurat ploaia mocaneasca nu au avut ce regreta, CFR si FC National oferind in special in partea a doua un spectacol peste nivelul multor meciuri din Divizia A.

Bancarii, cunoscuti ca fiind echipa fara suporteri, a fost insotita la Timisoara de patru fani care au fost paziti de doi jandarmi. Bucurestenii si-au desfasurat banerul in culorile clubului si au urmrit meciul in liniste. O data cu inceperea meciului, a inceput si ploaia in Timisoara, insa terenul a rezistat cu brio.

Prea mici pentru o lupta asa mare

Dupa 25 de minute de tatonare, FC National a deschis scorul, prin Flavius Bad, care a fructificat o centrare perfecta de la Abiodun. Tinerii fotbalisti ai CFR-ului, nu au ajuns in prima repriza la poarta fostului international Florin Prunea, fiind blocati de experimentatii fundasi bancari. La pauza, Gherman l-a trimis in teren pe juniorul de 15 ani, Torje, care a schimbat radical fata jocului.

De altfel, Torje a trimis primul sut al gazdelor pe spatiul portii, in minutul 54, insa Prunea a retinut. In minutul 58, fostul dinamovist Burca a vazut cel de-al doilea cartonas galben, lasandu-si echipa cu un om in minus. Cea mai mare ocazie a meciului s-a consemnat in minutul 59, cand lovitura de cap al lui Rivis a fost respins cu dificultate in corner.

In loc de egalitate, peste trei minute Bad a facut 2-0; sutand spectaculos la coltul lung, de la 18 metri. Popovici, un alt junior ar fi putut marca, insa, Prunea s-a opus din nou. In minutul 70, celalalt polist din atacul Natonalului, a tinut sa inscrie dupa o preluare pe piept.

Oprea a ajuns singur cu ex-coechipierul sau Grigore, pe care la executat calm. Grigore nu a mai fost de acord cu hatrickul lui Bad si a salvat singur cu atacantul de la FC National in ultima parte a jocului. Cu cinci minute inainte de final, feroviarii marcheaza golul de onoare prin noul intrat Mera, care l-a driblat pe Prunea si a trimis in poarta goala.

Inainte sa fluiere finalul jocului, arbitrul Sebastian Coltescu l-a eliminat si pe Torje, tot pentru cumul de cartonase galbene.

CFR Timisoara: Grigore – Brazovan, Aldana, Miculescu, Latovlevici – Popovici, Neagoe (37, Costandana), Lelcu, Voicu (46, Torje) – Rivis, Burcoiu (58, Mera). Antr. Stelian Gherman

FC National: Prunea – Ghindeanu, Sapunaru, Thwaite, Bazzi – Abiodun (48, Chiacu), Burca, Bundea (72, Shroj), Oprea – Savu (58, Herea), Bad
Antr: Catalin Necula

Stelian Gherman: ‘Poate multi ma critica pentru ca am folosit aceasta formula, dar eu si in campionat trimit in teren jucatorii tineri. Va spun ca intr-un an, un Torje, Rivis sau Mera ar putea juca in Divizia A. Totul este sa avem liniste la echipa’.

Onlinesport.ro