Băncile pentru locuinţe s-au asociat

Băncile pentru locuinţe s-au asociat
Bucureşti- Raiffeisen Bancapentru Locuinţe (RBL) şi HVB Banca pentru Locuinţe (HVB BpL) au decis înfiinţarea Asociaţiei Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR) în scopul promovării şi dezvoltării economisirii-creditării în sistem colectiv pentru domeniul locativ, dar şi pentru acordarea de consultanţă şi consiliere persoanelor interesate de acest sistem în România.

„Prin înfiinţarea Asociaţiei Băncilor pentru Domeniul Locativ din România încercăm să promovăm interesele băncilor pentru locuinţă printr-o singură voce. Este încă nevoie de un efort susţinut pentru dezvoltarea sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ în România. În plus, experienţa altor ţări arată că o astfel de asociaţie are o contribuţie mult mai eficientă în activitatea de promovare decât dacă acest lucru ar fi făcut de fiecare instituţie în parte. Suntem la început, avem planuri concrete de acţiune şi sperăm ca în viitor să avem cât mai mulţi membri”, a declarat Ionuţ Costea, preşedintele ABDLR şi CEO Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.
„Înfiinţarea Asociaţiei Băncilor pentru Locuinţe a fost necesară datorită particularităţilor pe care băncile noastre le deţin faţă de băncile universale”, a afirmat Petre Tulin, preşedintele HVB Banca pentru Locuinţe şi vicepreşedinte al ABDLR.

Produse
Produsele de economisire-creditare sunt relativ noi pe piaţa bancară românească, apărute în 2004 şi promovate de băncile pentru locuinţe. În România, în prezent există două astfel de bănci, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi HVB Banca pentru Locuinţe.
Filozofia produselor constă în combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. În acest sens, cei care încheie contracte de economisire-creditare trebuie să economisească o perioadă de timp, după care pot obţine credite cu dobânzi foarte avantajoase, mult sub nivelul pieţei.
Pe toată perioada de economisire, clienţii primesc la soldul economisit o primă de stat, care în acest moment este de 15% pe an, dar nu mai mult de 150 de euro, şi o dobândă oferită de bancă. Creditele obţinute pot fi folosite doar pentru îmbunătăţirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !