Băncile vor pensionari

1Comentariu
ORADEA – Începând cu 1 ianuarie tot mai multe bănci îşi deschid porţile către pensionari. Beneficiarii de pensie sau de drepturi prevăzute de legi speciale, reprezentanţii legali ai acestora sau mandatarii desemnaţi prin procură specială, pot deschide, conturi curente sau conturi de card pentru plata drepturilor băneşti, la Banca Comercială Română sau la CEC.

„Casa Naţională de Pensii a încheiat, în acest sens, convenţii cu cele două bănci, în baza cărora beneficiarii se pot adresa cu cereri pentru deschiderea de conturi curente pentru virrarea drepturilor plătite prin casele teritoriale de pensii”, ne-a informat Szarka Arpad, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor. Acesta a subliniat că fac obiectul convenţiei doar cererile prin care se solicită virarea tuturor drepturilor băneşti într-un singur cont deschis la bancă.

Virarea banilor

Casa Judeţeană de Pensii va primi cereri de virare a drepturilor băneşti numai dacă acestea poartă confirmarea de acceptare din partea băncii, codul IBAN şi denumirea unităţii bancare la care s-a deschis contul.

         Virarea drepturilor băneşti ale beneficiarilor de drepturi care au conturi deschise la Banca Comercială Română se face de către Casa Judeţeană de Pensii într-o singură tranşă, plata drepturilor urmând să se facă începând din data de 14 a fiecărei luni.

         CEC-ul va achita pensiile în patru tranşe, în ordine alfabetică cu începere la următoarele date: tranşa I – literele A-C va începe în data de 14; tranşa II – literele D-L va începe în data de 17; tranşa III – literele M-Q va începe în data de 20 şi tranşa IV – literele R-Z cu începere din data de 23 a lunii. „Confirmarea primirii talonului de plată de către beneficiarii care au optat pentru plata pensiei în cont curent, se face prin semnătură şi menţionarea seriei şi numărul actului de identitate al acestuia”, aprecizat directorul CJP Bihor. Pentru aceşti pensionari talonul de plata este de culoare mov.

Dan Birta

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor