Bancnote şi monede cu noua stemă a României

De Dan Birta
9Comentarii
Bancnote şi monede cu noua stemă a României
Începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va pune în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării. Acestea vor circula în paralel cu cele vechi.

Stema României a fost modificată anul trecut, prin adăugarea pe capul acvilei de aur a coroanei regale, un simbol al independenţei, suveranităţii şi unităţii statului.

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan”,se arată în Legea de modificare a Legii nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului.

Până la finalul anului 2018, an în care se aniversează centenarul Marii Uniri, autorităţile statului trebuie să înlocuiască stemele şi sigiliile vechi cu noile modele.

Bancnote noi

BNR anunţă că în conformitate cu prevederile art. 14 și art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României și cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării. Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”.

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare. Acestea vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor