Bancpost a murit! Trăiască Banca Transilvania!

De Dan Birta
11Comentarii
Bancpost a murit! Trăiască Banca Transilvania!
Banca Transilvania este a doua bancă din România și prima bancă din țara noastră cotată la Bursă.

Începând cu 1 ianuarie 2019 Bancpost a devenit istorie. De la această dată, Bancpost a fuzionat cu Banca Transilvania (BT). „Suntem bucuroși să anunțăm că Banca Transilvania și Bancpost au devenit o singură bancă, după fuziunea realizată cu succes în 31 decembrie 2018 și parcurgerea unui plan ambițios de integrare Bancpost în activitatea BT, pe parcursul a doar nouă luni. Este un pas înainte în povestea băncii noastre, în care achizițiile Bancpost, Victoriabank (din Republica Moldova) și Volksbank România au un loc aparte.(…). Avem curajul, experiența și resursele necesare pentru noi reinventări ale băncii noastre, dacă provocările economice o vor cere sau, pe de altă parte, dacă vor apărea oportunități pe piață”, se spune în mesajul Top managementului BT, semnat de Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație și Ömer Tetik, directorul general.

BT este cel mai mare finanțator al economiei naționale, al IMM-urilor și al planurilor persoanelor fizice. Are trei milioane de clienți, 10.000 de angajați și 30.000 de acționari.

„În cei 25 de ani de când a început povestea BT, Banca Transilvania a reinvestit în România, în creșterea businessului său, aproape tot profitul obținut, reușind astfel să susțină economia, companiile, antreprenorii și visele românilor. Doar în ultimii 10 ani, BT a creditat aproape 75.000 de companii, care la rândul lor susțin 1,3 milioane de angajați și familiile lor. De asemenea, tot în ultimii 10 ani BT a plătit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei și a investit peste 1,1 miliarde lei în dezvoltarea activității”, se mai precizează în mesajul conducerii BT.

Din mesaj mai reiese că BT este unul dintre cei mai activi susținători ai proiectelor sociale și educaționale, cu o medie de 23 milioane de lei investiți anual în sport, comunități și educație. Este suporterul numărul unu al baschetului românesc și partenerul numărului unu mondial în tenis, Simona Halep.

Ce se întâmplă cu clienții Bancpost?

Potrivit „Ghidului de bun venit la Banca Transilvania”, conturile curente ale persoanelor fizice deschise la Bancpost și soldurile aferente vor fi preluate de Banca Transilvania, astfel încât toate operațiunile aferente serviciilor se vor derula prin noile conturi. De asemenea, foștii clienți Bancpost vor avea în continuare acces la istoricul conturilor lor și vor putea solicita extrase de cont cu tranzacțiile efectuate anterior trecerii la BT.

După data de 31.12.2018 cardurile emise de Bancpost nu mai pot fi utilizate. BT a început de anul trecut să emită carduri noi în locul celor Bancpost, care pot fi folosite după data de 03.01.2019. După primirea cardului, se va primi un mesaj pe telefonul mobil cu codul unic de activare. Cardurile BT vor putea fi activate de la orice bancomat al Băncii Transilvania. La activare se poate seta orice PIN preferat de client, fără comision. Codul PIN poate fi modificat oricând, de la orice bancomat BT, fără comision.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor