Bani cu împrumut, de Crăciun

Bani cu împrumut, de Crăciun
REŞIŢA -Pensionarii fac împrumuturi la C.A.R. ca să achite căldura sau să pună pe masă o bucată de carne. Sărbătorile de iarnă sunt departe de a fi un moment de bucurie pentru toţi reşiţenii.

Cu gândul la o masă aşa cum aveau odată, şi la cadourile pe care ar fi vrut să le dăruiască familiei, în special nepoţilor, pensionarii îndură cu greu venirea Crăciunului. Bradul împodobit şi cadourile nu sunt, din păcate, pentru mai mulţi pensionari, decât un vis frumos.

Ajutorul, insuficient


Şi cum ar putea să fie altfel, dacă pensia nu le depăşeşte 200 de lei. Zeci de pensionari reşiţeni au apelat la împrumuturi CAR, pentru a-şi putea plăti facturi la căldură, medicamente şi mai ales pentru a-şi putea pregăti tradiţionala masă de Crăciun. Pensiile mici îi sperie, iar ajutorul financiar oferit de stat este prea puţin. Cu cei 50 de lei primiţi de la stat nu vor putea decât să-şi cumpere un kilogram de carne şi eventual câteva prăjiturele.

Ana F., de 63 de ani din Reşiţa ne spune cu lacrimi în ochi: „Am fost o persoană cunoscută şi provin dintr-o familie respectabilă. Am 215 lei pensie, iar întreţinerea apartamentului depăşeşte 100 de lei. Am luat 350 de lei împrumut de la CAR, să pot cumpăra ceva carne şi câteva prăjituri de Crăciun. Sper să îi pot returna la timp.“ Mai multe detalii in ziarul Timpul.

Anca Preda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase