Bani de la minister, pentru parcuri

Bani de la minister, pentru parcuri
BUCURESTI/ BIHOR – Autorităţile locale sunt aşteptate să depună la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, proiecte pentru extinderea sau înfiinţarea de parcuri.

Guvernul a aprobat, în cadrul unei şedinţe de săptămâna trecută, suma de 86 milioane de lei pentru continuarea „Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi”.


O nouă sesiune

Noua sesiune de depuneri de proiecte începe de luni, 25 august şi ţine până în 5 septembrie.

„Responsabilitatea autorităţilor centrale şi locale, este de a oferi cetăţenilor condiţii de viaţă mai bune, aer mai curat şi zone verzi, în special în mediul urban. Reducerea poluării prin mărirea spaţiilor verzi este o prioritate a Guvernului”, a precizat Lucia Varga, secretar de stat al MMDD.

În conformitate cu Ghidul de finanţare, disponibil pe www.afm.ro, aprobat prin Ordinul ministrului MDD nr.1166/2007, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile locale trebuie să pregatească pună la dosar, urmaătoarele documente: cerere de finanţare, copia legalizată a Hotărârii Consiliului Local, copia certificatului de înregistrare fiscală, documente care să ateste regimul juridic al terenului pe care se realizează proiectul, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.

În cadrul selecţiei, au prioritate proiectele din aşezările cu număr mare de locuitori, care propun o suprafaţă mare de plantare şi un număr mare de copaci.

Până în prezent, în cadrul acestui Program, 199 de proiecte au beneficiat de finanţări nerambursabile din Fondul pentru Mediu, în sumă totală de 120 milioane de lei.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !